Thumbnail

Χρήσιμες συμβουλές αν δουλεύεις από το σπίτι σου Χρήσιμες συμβουλές αν δουλεύεις από το σπίτι σου

Πέρα από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Οπότε θα χρειαστείς τα πιο κάτω tips
«Δουλεύεις από το σπίτι; Τι τυχερή!», είναι η φράση που ακούω διαρκώς τους τελευταίους μήνες και αμέσως στο καπάκι, ακολουθεί το ερώτημα: «Πώς καταφέρνεις να συγκεντρώνεσαι; Εγώ δεν θα μπορούσα με τίποτα». Αν λοιπόν ανήκεις στη δική μου κατηγορία ή αν το αντικείμενο εργασίας σου προσφέρεται για να δουλεύεις από το σπίτι, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα πιο κάτω βήματα και θα δεις που θα γίνεις ακόμη πιο παραγωγική, και μάλιστα από την άνεση του σαλονιού σου.

Το να δουλεύεις από το σπίτι δεν είναι τόσο ιδανικό όσο ακούγεται. Ή μάλλον είναι, φτάνει να μπορέσεις να βάλεις τον εαυτό σου σε πρόγραμμα και να αποφύγεις τους περισπασμούς, όπως την κουζίνα, που απέχει σε απόσταση αναπονής. Πώς θα καταφέρεις λοιπόν να είσαι εξίσου αποδοτική -ακόμη και περισσότερο- και να μην καταλήξεις να είσαι όλη μέρα κολλημένη στον υπολογιστή και να δουλεύεις πολύ περισσότερες ώρες απ' ό,τι θα περνούσες στο γραφείο; 

Βάλε πρόγραμμα

Φτιάξε ένα καθημερινό πρόγραμμα με τις ώρες που θα εργάζεσαι, αλλά και εκείνες που θα κάνεις διάλειμμα, ακριβώς όπως θα έκανες αν δούλευες σ' ένα γραφείο.  Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνεις αφοσιωμένη στη δουλειά σου, αλλά θα ελέγχεις και τις ώρες κατά τις οποίες θα καταναλώνεις τα γεύματα της ημέρας.

Κάνε διάλειμμα ανά 3 ώρες

Ένα από τα προνόμια του να δουλεύεις από το χώρο σου είνα ότι ορίζεις εσύ το χρονοδιάγραμμα εργασίας και πως έχεις πρόσβαση στην κουζίνα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι΄αυτό, να κάνεις ένα διάλειμμα ανά 3 ώρες, όσες δηλαδή χρειάζονται για την αναπλήρωση ενέργειας με κάποιο σνακ, είτε με το κυρίως γεύμα.

δουλειά από το σπίτι

Φτιάξε ταπεράκια

Αν και ανήκεις στην κατηγορία των home based entrepreneur, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις. Για να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου, αλλά και να μην παραλείπεις τα γεύματα σου, προνόησε προετοιμάζοντας τα γεύματα της εβδομάδας και διατήρησε τα στο ψυγείο.

Βάλε περισσότερη κίνηση

Η δουλειά από το σπίτι σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου. Αν για παράδειγμα χρειάζεσαι μισή ώρα για να πας στη δουλειά και άλλη τόση για να γυρίσεις, αυτό δεν ισχύει όταν η βάση σου είναι το ίδιο σου το σπίτι.  Έτσι, ο χρόνος που γλιτώνεις μπορεί να αξιοποιηθεί για την καθημερινή σου άσκηση. Και τώρα, δεν έχεις καμιά δικαιολογία. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός. Συμβουλή: Να γυμνάζεσαι το πρωί, προτού αρχίσεις τη δουλειά σου. Αμέσως μετά, κάνεις ένα ντους, φτιάχνεις καφέ και είσαι γεμάτη ενέργεια να ξεκινήσεις τη μέρα!

δουλειά από το σπίτι

Όρισε έναν χώρο εργασίας 

Αν δεν διαθέτεις γραφείο στο σπίτι, βρες έναν χώρο που σε βολεύει για να δουλεύεις. Όχι, το να ξαπλώνεις στο κρεβάτι, αγκαλιά με τον υπολογιστή, δεν βολεύει. Βρες έναν φωτεινό και άνετο χώρο, χωρίς περισπασμούς και κάνε τον το γραφείο σου εντός του σπιτιού. Προσωπικά, με βοηθά να δουλεύω έχοντας ακουστικά στα αυτιά, ακούγοντας μουσική. Έτσι μειώνω τυχόν περισπασμούς. Φρόντισε προτού καθίσεις, να έχεις κοντά σου όσα χρειάζεσαι, όπως νερό, καφέ, τηλέφωνο, στυλό, ώστε για να μην μπαίνεις στον πειρασμό να σηκώνεσαι κάθε τρεις και λίγο. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα Savoirville.gr

Home