Thumbnail

Πώς να ανακουφιστείς από τους πόνους περιόδου Πώς να ανακουφιστείς από τους πόνους περιόδου

Ετοιμάσου να τους αντιμετωπίσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο
Για ορισμένες γυναίκες η περίοδος είναι απλά μια μηναία ρουτίνα. Από την άλλη, για κάποιες άλλες είναι μια επώδυνη διαδικασία.

Η «δυσμηνόρροια» δηλαδή οι πόνοι και οι κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτελεί ίσως το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα στις έφηβες και νέες γυναίκες αλλά και η συχνότερη αιτία απουσίας από το σχολείο ή την εργασία.

Μέσα από τις πολλές θεωρίες που έχουν προταθεί για τις πιθανές αιτίες της δυσμηνόρροιας, μια φαίνεται να επικρατεί σήμερα. Η αύξηση κάποιων ουσιών, όπως οι προσταγλανδίνες είναι η αιτία πρόκλησης συσπάσεων στη μήτρα και αυτό που - κατ’ επέκταση προκαλεί τον πόνο. Η επαναφορά των ουσιών αυτών στα «φυσιολογικά» επίπεδα απαλλάσσει από τα επώδυνα συμπτώματα.

Επιπρόσθετα, τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται και σε κάποια ανατομική ανωμαλία που να προκαλεί τον πόνο, όπως π.χ. ενδομητρίωση, κύστη ωοθήκης, ινομύωμα, πολύποδας και άλλα.

Στην περίπτωση που τα αίτια του πόνου δεν είναι λειτουργικά, αλλά οργανικά, η αντιμετώπιση πρέπει να στοχεύει στην αιτία. Γι’ αυτό τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα πλεονεκτούν, καθώς μειώνουν τον πόνο, μέχρι να αντιμετωπισθεί το «βαθύτερο» αίτιο.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε από τον πόνο:

Το Nurofen Period Pain το οποίο διατίθεται στα φαρμακεία, σε μορφή μαλακών καψουλών 400 mg μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τους πόνους περιόδου. Η δράση των συγκεκριμένων καψουλών ξεκινά μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη τους και μπορεί να διαρκέσει μέχρι οκτώ ώρες. To δραστικό συστατικό η ιβουπροφαίνη, είναι μια ουσία η οποία «κρατά» τα επίπεδα των προσταγλαδινών χαμηλά, αποτρέποντας έτσι τις συσπάσεις τις κράμπες και τον πόνο. Δηλαδή στοχεύει στη λύση του προβλήματος.

Πώς να ανακουφιστείς από τους πόνους περιόδου

   

Παράλληλα με τα παυσίπονα μπορείτε να ανακουφιστείτε και με τους πιο κάτω τρόπους 

Ζεστό ντους: Η θερμότητα θεωρείται ένας ικανοποιητικός τρόπος για να καταπραΰνετε και να χαλαρώσετε τους μύες της μήτρας. Για παράδειγμα το ντους με ζεστό νερό θεωρείται μια παραδοσιακή λύση για να ελαφρύνετε τους πόνους κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσεως.

Μασάζ: χαλαρώστε τους μύες σας κάνοντας μασάζ στο στομάχι σας

Γυμναστική: γυμναστείτε κολυμπώντας, περπατώντας ή ποδηλατώντας

Συμπληρωματικές θεραπείες: π.χ. χρησιμοποιήστε βότανα τσαγιού όπως φύλλα τσαγιού από raspberry (σμέουρο) ή ομοιοπαθητικές θεραπείες.

Το NUROFEN Period Pain στοχεύει στο σημείο όπου εκδηλώθηκε ο πόνος και σας ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά από τις έντονες συσπάσεις της μήτρας!

 

Η σειρά προϊόντων Nurofen διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία, από την εταιρεία Lifepharma, μέλος του Ομίλου MSJ. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας 

 

Home