Σαλάτα με σπανάκι, μήλο και μανούρι
Μια συνταγή από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de cuisine
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 500γρ. baby σπανάκι (πλυμένο)
- 2 κόκκινα μήλα
- λίγο χυμό λεμονιού
- 150γρ. τυρί μανούρι (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
- ½ φλιτζάνι καρύδια
- 3 κουταλιές αποξηραμένα μούρα
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι βιολογικό μέλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το μέλι και το μηλόξυδο. Ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει το μέλι. Μετά αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένα αρκετά λείο μίγμα.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ για σαλάτες, βάζεις το σπανάκι, τα καρύδια και τα αποξηραμένα μούρα. Στη συνέχεια τα ραντίζεις με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύεις καλά με τα χέρια.
- Μετά πλένεις καλά τα μήλα και τα κόβεις στη μέση. Αφαιρείς τα σπόρια, κόβεις τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνεις σε ένα μπολ. Περιχύνεις αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα μεταφέρεις στο μπολ που είναι το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά .
- Τέλος σκορπίζεις τα κομματάκια του τυριού πάνω στη σαλάτα, ραντίζεις με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου στη σελίδα