Thumbnail

Έχεις κι εσύ πρώην...φίλους; Έχεις κι εσύ πρώην...φίλους;

Είναι ο τύπος που θα σε ρωτήσουν πού είναι όταν σε δουν
Υπάρχουν κάποιοι χωρισμοί που για να τους ξεπεράσεις δε θα γεμίσεις τασάκια με τσιγάρα, ούτε θα βάλεις τέρμα Οικονομόπουλο, μα ούτε θα βγεις έξω για να μεθύσεις ή για να δείξεις πόσο καλά (δεν) είσαι. Δε θα στείλεις καν μεθυσμένα μηνύματα. Γιατί σε κάτι τέτοιους χωρισμούς που κτυπάνε κέντρο αξιοπρέπεια, το μόνο που υπάρχει είναι η στενοχώρια, η απογοήτευση και ο εγωισμός που παλεύει σκληρά να τις μετριάσει.

Ποιος πετάει έτσι τους φίλους του; Κι όμως τους πετάνε. Κι εδώ μιλάμε για φίλους-φίλους, έτσι; Μη συγχεόμαστε. Δεν αναφέρομαι σε γνωστούς (καλούς ή κακούς), ούτε σε άτομα που είναι τέλεια στην παρέα και μόνο, κι όντως είναι ευχαρίστηση να συνυπάρχεις μαζί τους. Όχι, εδώ μιλάμε για original πράγματα.

Διάβασε ακόμη: Tα μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τα λάθη σου

Για ανθρώπους που έχεις μες την καρδιά σου. Έχετε ξενυχτήσει μαζί, έχετε μεγαλώσει μαζί μπορεί, έχετε ζήσει και τι δεν έχετε ζήσει. Νιώσατε άνετα στη σιωπή, επικοινωνήσατε με βλέμματα, έχεις δει τα μάτια τους να λάμπουν στις χαρές σου κι έχεις δει τη θλίψη τους στις στενοχώριες σου. Ο κόσμος σάς έχει συνδέσει και σας έχει στο μυαλό του ως πακέτο. Είναι ο τύπος που θα σε ρωτήσουν πού είναι όταν σε δουν ή θα θελήσουν να μάθουν τα νέα του από σένα. Και τι να πεις, πώς να το πεις πως δεν ξέρεις; Με τι κουράγιο να εξηγήσεις πως σε έχει κάνει πέρα;

Το πιο στενάχωρο απ’ όλα είναι πως δεν υπήρξαν τσακωμοί ούτε πισώπλατες μαχαιριές. Δεν ήταν μια προδοσία. Ο λόγος είναι αυτός που δεν ξέρεις. Αυτός που ακόμα δε σε αφήνει να ησυχάσεις όσος καιρός κι αν περάσει κι εκείνος που σου γεννά το γιατί τις φορές που σε πιάνει το παράπονο.

Σε είχε μάλλον δεδομένο ή υπήρξε ανάξιος να διαχειριστεί αποστάσεις και καθημερινότητες. Μάλλον η νέα του ζωή δεν είχε χώρο για σένα, ποιος να ξέρει. Πόσο να άλλαξε πια ή πόσο να άλλαξες εσύ. Ξενέρωσε αυτός ή ξενέρωσες εσύ; Φταίει αυτός ή φταις εσύ; Είναι υπερβολικά αδιάφορος ή είσαι εσύ υπερβολικός;

Διάβασε επίσης: Πώς να διαχειριστείς το άγχος

Ερωτήματα που δεν ξέρεις να απαντήσεις γιατί δεν τα συζήτησες ποτέ ή γιατί φοβήθηκες να συζητήσεις. Μπορεί και να προσπάθησες να τα επικοινωνήσεις και να βρήκες κλειστές τις πόρτες. Ό,τι και να’ ναι, τελείωσε. Συγγνώμη που το λέω μα είναι η αλήθεια. Δεν έχεις πια τον αέρα του, νιώθεις άβολα στην παρουσία του και παράξενα που νιώθεις άβολα. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Χάθηκε το παιχνίδι, γιατί άφησες τον εαυτό σου να τον πλησιάσουν συναισθήματα που πια δεν μπορείς να ξεφορτωθείς.

Προσπάθησες τόσο πολύ που κατήντησε ψυχοφθόρο. Όταν βλέπεις μια επαναλαμβανόμενη αδιαφορία τότε ίσως ήρθε η στιγμή να αποχωρήσεις.

Πήγαινε εκεί που αισθάνεσαι την αγάπη και μόνο αυτή. Εκεί που δε χρειάζεται να σπαταλάς ενέργεια ούτε να προσπαθείς να δημιουργήσεις θετικό κλίμα και καταστάσεις γιατί πολύ απλά υπάρχουν από μόνα τους!

Η φιλία είναι αγάπη κι αυτοί δεν είναι. Η φιλία είναι οικογένεια κι αυτοί δεν είναι. Η φιλία είναι συμβιβασμός κι αυτοί δεν είναι. Η φιλία είναι νοιάξιμο κι αυτοί δε νοιάζονται.

Δεν πειράζει, ας είναι καλά…και μακριά σου! Καλύτερα έτσι. Έλα, δεν πέφτουμε. Στο τρένο της ζωής σου δεν έχει σημασία ποιοι επιβιβάζονται ούτε πόσο χαμό κάνουν μέσα στα βαγόνια. Σημασία έχει ποιοι τερματίζουν. Πόσοι θα επιλέξουν να συνεχίσουν να είναι εκεί, ακόμα και στις πιο απότομες στροφές. Προχωράμε!

Μη χάσεις: Καριέρα ή οικογένεια, ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητα; (Βίντεο)

Home