Ο Gucci ''διαδηλώνει'' υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μόδα λαμβάνει θέση σε επίκαιρα κοινονικοπολιτικά ζητήματα και αυτή τη φορά το τεράστιο ζήτημα για τους νόμους που πρόκειται να εφαρμοστούν σε πολιτείες των ΗΠΑ και απαγορεύουν σχεδόν σε κάθε περίπτωση την άμβλωση -ακόμα και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας- έγινε το θέμα ''συζήτησης'' στην πασαρέλα του οίκου Gucci.

Διάβασε ακόμα: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci για την Αρχαία Ελλάδα είναι όλα τα λεφτά!

O Alessandro Michele παρουσίασε τη νέα του συλλογή, που αποτελεί ένα ''ύμνο στην ελευθερία'' όπως ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ανέφερε στο WWD.

Τα μοντέλα εμφανίστηκαν στο catwalk δημιουργώντας ένα κλίμα φεμινιστικής διαδήλωσης υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στη σεξουαλική ζωή και αναπαραγωγή. Με το σλόγκαν της δεκαετίας του '70 ''My Body My Choice'' στα blazers του οίκου, ο Michele έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ελευθερίας της επιλογής μέσω της μόδας. Και σε περίπτωση που αυτό δεν γινόταν κατανοητό, σε κάποια από τα κομμάτια αναγραφόταν η ημερομηνία 22 Μαίου 1978, οπότε και τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία ο νόμος για την κοινωνική προστασία της μητρότητας και την νομιμοποίηση των αμβλώσεων, ενώ ο σχεδιαστής έστειλε στο catwalk ένα φόρεμα στο οποίο παρουσιαζόταν μια εικόνα που έδειχνε τη μήτρα της γυναίκας κεντημένη με λουλούδια.

Από την ίδρυση του Chime For Change το 2013 -την παγκόσμια καμπάνια για την ισότητα των φύλων- o οίκος Gucci διατηρεί μια μακροχρόνια δέσμευση προς τις γυναίκες και τα κορίτσια, μέσω της χρηματοδότησης έργων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, της υγείας της μητέρας και της ελευθερίας της ατομικής επιλογής.

Διάβασε ακόμα: Νέο ξέσπασμα κατά του οίκου Gucci

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ