Thumbnail

5 tips που θα σε κάνουν expert στο shopping 5 tips που θα σε κάνουν expert στο shopping

Το να ακολουθείς τις influencers δεν σημαίνει κιόλας ότι ξέρεις να ψωνίζεις...
Ο βομβαρδισμός που δέχεσαι καθημερινά από τάσεις και ''it'' κομμάτια που πρέπει να υιοθετήσεις για να δείχνεις ''ενημερωμένη'' σε παρασύρει σε αλόγιστες αγορές και έξοδα που ξεπερνούν το budget σου. Φαντάζομαι πως κι εσύ όπως και όλες μας κατέληξες πολλές φορές με κομμάτια που σε εξυπηρέτησαν μια φορά μόνο ή και ποτέ και κατέληξαν κάπου ξεχασμένα στο βάθος της ντουλάπας σου.

Φυσικά, το πρόβλημα κρύβεται στο λάθος τρόπο που κάνεις τις αγορές σου, γεγονός που στο τέλος σε κάνει να καταλήγεις με άδειο πορτοφόλι και μια ντουλάπα γεμάτη από ''άχρηστα'' κομμάτια.

Μην σε αγχώνει αυτό όμως, αφού γι' αυτό είμαστε εδώ! Πιο κάτω θα βρεις 5 shopping tips, που ακολουθούν οι κυρίες της παγκόσμιας μόδας για έξυπνες αγορές, που τις βγάζουν ασπροπρόσωπες στο street style. 

1. Πριν τρέξεις στα καταστήματα, με το που δεις ένα κομμάτι φορεμένο από τις fashion bloggers, κάνε έρευνα αγοράς. Μπορείς να ψάξεις στο online shopping για τα neon πέδιλα που είδες να φοράει η αγαπημένη σου influener ή να βγεις στην αγορά και να συγκρίνεις τις τιμές και την ποιότητα για να πετύχεις το σωστό deal.

2. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας που προσωπικά ακολουθώ και δεν παραβιάζω ποτέ. Αν θες να κάνεις τις σωστές αγορές πήγαινε μόνη σου για shopping. Ναι, το ξέρω ότι μπορεί να διασκεδάζεις μια βόλτα με τις φίλες σου στα μαγαζιά όμως οι γνώμες των πολλών μπορούν εύκολα να μας επηρεάσουν και να καταλήξουμε με κομμάτια που δεν είναι και του γούστου μας. Πολλές φορές αν και η άποψη των φίλων μας έχει καλές προθέσεις, είναι φυσιολογικό να είναι βασισμένη στο δικό τους γούστο και όχι στο δικό μας.

Διάβασε ακόμα: Η Irina Shayk μας δείχνει τα 5 βασικά κομμάτια στη ντουλάπα της

3.Αν είσαι κουρασμένη γιατί έχεις μόλις φύγει από το γραφείο ή βιαστική καλύτερα άσε για άλλη μέρα τα ψώνια. Όταν η ψυχολογία μας δεν είναι η κατάλληλη ή το μυαλό μας είναι αλλού, πολλές φορές δεν έχουμε τη σωστή κρίση για κάτι που ψωνίζουμε, ενώ πολλές φορές μπορεί και να αρπάξουμε κάτι που μας άρεσε χωρίς καν να το δοκιμάσουμε. Αν λοιπόν δεν έχεις διάθεση για το δοκιμαστήριο και χρόνο ''να το σκεφτείς'' άσ' το για κάποια άλλη μέρα. Καλό θα ήταν επίσης αν ψάχνεις για κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι να είσαι ντυμένη κατάλληλα. Για παράδειγμα αν ψάχνεις για ένα επίσημο φόρεμα μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα για να δεις καλύτερα το σύνολο. 

4. Οι ''έξυπνες'' fashionistas δεν υποτιμούν τις εκπτώσεις. Αν με ρωτάς, κι εγώ ήμουν κάποτε στην κατηγορία του ''δεν βρίσκω τίποτα στα sales'' μέχρι που το online shopping με έκανε να αναθεωρήσω. Ειδικά αν ψάχνεις για ένα επώνυμο κομμάτι τότε η κατάλληλη στιγμή να το αποκτήσεις είναι στις εκπτώσεις των διάσημων ιστοσελίδων με luxury προϊόντα, που στο λέω γίνονται και αρκετά συχνά, Έτσι και δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία, και θα κάνεις την αγορά των ονείρων σου. Καλό θα ήταν επίσης να εγγραφείς στα newsletter κάποιων σελίδων για να λαμβάνεις έγκαιρα μηνύματα για προσφορές και εκπτώσεις.

5. Ποτέ μην κόβεις τα καρτελάκια και μην πετάς τις αποδείξεις με το που επιστρέψεις στο σπίτι και βγάλεις τα καινούργια σου ρούχα από τις σακούλες. Αν μετανιώσεις κάποια αγορά σου ή αν την έκανες μετά από ''πλύση εγκεφάλου'' και θες να την επιστρέψεις αυτό θα είναι αδύνατο. Κάθε φορά που αγοράζεις κάτι φύλαξε κάπου την απόδειξη και μην κόβεις την ετικέτα αν δεν το ξαναδοκιμάσεις πρώτα στο σπίτι.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το μυστικό για να μην ξοδεύεις αλόγιστα στο shopping

Home