Thumbnail

Η Stella McCartney εντάσσεται στην οικογένεια της Louis Vuitton με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας σε μια εποχή που ο κόσμος παρακολουθεί... Η Stella McCartney εντάσσεται στην οικογένεια της Louis Vuitton με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας σε μια εποχή που ο κόσμος παρακολουθεί...

Είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία που κάνει ο κολοσσός LVMH μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την Rihanna τον Μάϊο
Μετά από 17 χρόνια στην Kering και αφού αγόρασε πίσω το 50% του οίκου της η βρετανίδα σχεδιάστρια Stella McCartney ανακοίνωσε μόλις την συνεργασία της με την LVMH, χαρίζοντας έτσι στον κολοσσό ένα ''πράσινο'' προφίλ σε μια εποχή που το έχει ανάγκη.

Η Stella McCartney εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία των μετοχών του οίκου της και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Δευτέρα τον τελευταίο χρόνο δέχτηκε πολλές προτάσεις από διάφορες πλευρές που ενδιαφέρθηκαν είτε να επενδύσουν είτε να συνεργαστούν μαζί της, αλλά καμία δεν μπορούσε να συγκριθεί με την συζήτηση που είχε με τον ιδιοκτήτη της LVMH, Bernard Arnault και τον γιο του, Antoine.

''Το πάθος και η αφοσίωση που εξέφρασαν προς τη μάρκα Stella McCartney παράλληλα με την πίστη τους στις φιλοδοξίες και τις αξίες μας ως παγκόσμιου ηγέτη στη βιώσιμη μόδα πολυτέλειας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή”, ανέφερε η σχεδιάστρια.

Διάβασε ακόμα: Είναι επίσημο! Η Rihanna αποκτά τον δικό της οίκο μόδας

Η είδηση ακολουθεί την ανακοίνωση της LVMH τον Μάϊο ότι υπέγραψε με την Unesco μια πενταετή συμφωνία, που επιτρέπει στους οίκους που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλλα της LVMH να έχουν πρόσβαση σε “ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων σε περιφερειακό επίπεδο και σε διαφορετικούς κλάδους ώστε να προωθήσουν την ανάπτυξη και αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία της βιοποικιλότητας ” και να διασφαλίσουν την διαφάνεια των προμηθευτών τους στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η εξαγορά από την LVMH, στην οποία εντάσσονται μεταξύ άλλων και οι μεγάλοι οίκοι Louis Vuitton, Christian Dior και Givenchy, έρχεται σε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα. Η προσέλκυση της McCartney - που θεωρείται ο ηγέτης της ''ηθικής'' μόδας  - εκλαμβάνεται ως μια τεράστια επανάσταση προς τους υπόλοιπους. 

Σε δήλωση που εξέδωσε η ομάδα της LVMH, ο Arnault εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επισημάνει ότι «η LVMH ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία στη Γαλλία που δημιούργησε τμήμα για την βιωσιμότητα πριν από περισσότερα από 25 χρόνια» ενώ εξέφρασε την χαρά του για την συνεργασία. “Είναι η αρχή μιας όμορφης κοινής ιστορίας και είμαστε πεπεισμένοι για την μακροπρόθεσμη προοπτική του οίκου. Ένας αποφασιστικός παράγοντας ήταν ότι ήταν η πρώτη που έθεσε τα ζητήματα βιωσιμότητας και δεοντολογίας στην πρώτη φάση, πολύ νωρίς, και έχτισε τον οίκο γύρω από αυτά τα ζητήματα ”.

Διάβασε ακόμα: Καλώς ήρθες στον πλανήτη της Stella McCartney, με τις ανακυκλώσιμες κορδέλες και τα veggie burgers

Home