Thumbnail

8 στυλ που πρέπει να έχεις υπόψη όταν θες να ψωνίσεις ψηλά παπούτσια 8 στυλ που πρέπει να έχεις υπόψη όταν θες να ψωνίσεις ψηλά παπούτσια

Η γόβα στιλέτο δεν μονοπωλεί την καρδιά των fashion girls πια...
Με τα sneakers να απενεχοποιούνται και να βρίσκουν μια εξέχουσα θέση στην street μόδα , τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να επανακτήσουν τις καρδιές των influencers της μόδας.

Σχέδια που είχαμε να δούμε χρόνια και στυλ που κάποτε θεωρούσαμε ξεχασμένα όχι μόνο επανήλθαν τις τελευταίες σεζόν στις ντουλάπες μας, αλλά κατάφεραν να κάνουν ''δήλωση μόδας'' στις εμφανίσεις των fashion girls. Τακουνάκια σε μεσαίο μέγεθος ή πλατφόρμες ευτυχώς δεν μας κάνουν να μετανιώνουμε που αφήσαμε μια μέρα στο σπίτι τα αθλητικά μας παπούτσια.

Διάβασε ακόμα: Η Kate Middleton ''πρόδωσε'' τις εσπαντρίγιες της γι΄ αυτά τα Aldo παπούτσια αξίας €80

1.Το στιλέτο, γεννημένο στα 30s από το μυτερό μαχαίρι είναι από τα πιο κλασσικά σχέδια και σύμβολο θηλυκότητας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rolling the ? @bottegaveneta

A post shared by Julia Hobbs (@juliahobbs_) on

 

2.Τα kitten heels, μπορεί μέχρι πρόσφατα να θεωρούνταν το ''παπούτσι της γιαγιάς'', όμως ευτυχώς για τα ποδαράκια μας έγιναν και πάλι τάση προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη των γυναικών να νιώθουν άνετα στην καθημερινότητά τους.

 

3. Τα wedges εμφανίστηκαν το 1935 ως ορθοπεδικό παπούτσι για να μετατραπούν την σύγχρονη εποχή στο απόλυτο καλοκαιρινό παπούτσι είτε από καμβά είτε ως εσπαντρίγιες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunset collection ? Available online with free shipping! (Link in bio) #dirtygrey #espadrilles #wedges

A post shared by dirty grey. (@dirtygrey_) on

 

4. Το block heel είναι ακριβώς το αντίθετο του στιλέτο. Γεμάτο και πιο σταθερό μπορεί να φορεθεί πανεύκολα από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να μας κουράζει και να δείχνει το ίδιο κομψό και σέξι.

 

5. Την εμφάνιση του slingback την οφείλουμε στην Coco Chanel. Η ανοιχτή γόβα στο πίσω μέρος με ένα λουράκι να κρατάει το πόδι επιστρέφει ανά διαστήματα ως τάση, ενώ είναι η καλύτερη επιλογή το Φθινόπωρο και την Άνοιξη όταν δεν θες ούτε κάτι πολύ καλοκαιρινό ούτε κάτι πολύ χειμερινό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

meeting blair at the met steps

A post shared by Claire Rose Cliteur (@claartjerose) on

 

6. Τα mules επανήλθαν στο ραντάρ μας τις τελευταίες σεζόν και από τότε που μάθαμε να περπατάμε σταθερά με αυτό το παντοφλέ στυλ δεν τα αποχωριζόμαστε.

 

7. Τα ankle strap πέδιλα εμφανίστηκαν στα 50s ως ένα κομμάτι με το οποίο οι γυναίκες εξέφραζαν την θηλυκή πλευρά τους χωρίς να δείχνουν ''πρόστυχες'' αφού το λουράκι στον αστράγαλο κρατούσε το πόδι να μην γλιστρήσε και το έκανε να δείχνει πιο μακρύ.

 

8. Τα flatforms τα οφείλουμε στον Salvatore Ferragamo και πλέον κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και στυλ που δεν υπάρχει σεζόν που να μην εμφανιστούν μπροστά μας.

 

Διάβασε ακόμα: Οι top 10 τάσεις στα παπούτσια του καλοκαιριού

 

Home