Thumbnail

Inside the Gossip Girl Wardrobe  Inside the Gossip Girl Wardrobe 

Όταν κολλητοί σου είναι ο Karl Lagerfeld και η Anna Wintour, ο στυλίστας είναι περιττός.  Και η τυχερή δεν είναι άλλη από την Blake Lively
Πέρασαν δέκα χρόνια, από τότε που το «Gossip Girl» σάρωσε τα πάντα στη ζωή της Blake Lively, συμπεριλαμβανομένου και του στιλ της 

Στη δεύτερη πρεμιέρα που πήγε στη ζωή της, η άβγαλτη τότε Blake Lively, που δεν είχε ιδέα πώς λειτουργεί ο κόσμος του Hollywood, εμφανίστηκε μ΄ένα χαριτωμένο φορεματάκι που αγόρασε από το κατάστημα «Forever 21». Κόστιζε όλα και όλα 13 δολάρια. Της Lively της άρεσε και το έβαλε. Τόσο απλά. Όταν, όμως, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί, οι ρεπόρτερ ζητούσαν να μάθουν επίμονα ποιον σχεδιαστή είχε επιλέξει. Εκείνη, λοιπόν, τους εξομολογήθηκε πως ήταν ένα φόρεμα από τη high street. «Αργότερα, μου εξήγησαν πως δεν έπρεπε να πω κάτι τέτοιο, επειδή είναι πιο εντυπωσιακό να φοράς ένα επώνυμο gown, που κοστίζει αρκετές χιλιάδες δολάρια. Μετά από αυτή τη “γκάφα”, αποφάσισα να απαντώ πως είναι vintage». 

blake lively

blake lively

Μόνο που δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς στη ζωή της εισέβαλε λίγο αργότερα η Serena van der Woodsen. Ο ρόλος που όχι μόνο την έκανε διάσημη, αλλά της έμαθε πως το κομψό ντύσιμο είναι ικανό να της ανοίξει πολλές πόρτες, συμπεριλαμβανομένου και αυτή του ατελιέ του Karl Lagerfeld, που πλέον τους συνδέει μια πολύχρονη φιλία. Ο μετρ της μόδας εντυπωσιάστηκε από τη φρεσκάδα και την ομορφιά της και την επέλεξε ως πρέσβειρα του Οίκου Chanel, πρωταγωνιστώντας σε πολλές καμπάνιες του, συμπεριλαμβανομένου και του αρώματος «Gucci Premiere», το 2012. Είχε προηγηθεί η εμφάνισή της στο πλευρό του διάσημου σχεδιαστή στο «Met Ball», το 2011. 

blake lively

blake lively

Έκτοτε, η Blake Lively κάθεται πάντα στην πρώτη θέση στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση μέχρι και της σιδηράς κυρίας της μόδας, Anna Wintour, χάρη στις τολμηρές επιλογές της. 

Άλλωστε, απ’ το ξεκίνημά της, το 2005, ήταν εμφανές πως είχε όλα τα φόντα για να πετύχει. Η ερμηνεία της στο «Sisterhood of the Traveling Pants» ήταν μόνο η αρχή. H Kristen Bell είδε στο πρόσωπό της την ιδανική Serena van der Woodsen.Το «Gossip Girl» έγινε talk of the town, μαζί του και η Blake Lively, που είδε ξαφνικά τις μετοχές της να ανεβαίνουν. Μετά τη μικρή οθόνη, ακολούθησαν οι προτάσεις για τον κινηματογράφο. Όσο η Lively πρωταγωνιστούσε στις ταινίες «The Town», «Savages», «The Green Lantern» και «The Age Of Adaline», οι κριτικοί μόδας της έδιναν μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες.  

blake lively

blake lively

Η Lively έμαθε πια το μάθημά της και εμφανιζόταν στο κόκκινο χαλί με haute couture δημιουργίες, που κόστιζαν μια μικρή περιουσία. Το 2012, ήταν μια χρονιά που άθελα της προκάλεσε το φθόνο αρκετών γυναικών, αφού εκτός του ό,τι παντρεύτηκε τον γοητευτικό Ryan Reynolds, φόρεσε ένα παραμυθένιο νυφικό Marchesa

blake lively

blake lively

Το ότι διαρκώς εμφανίζεται με ονειρεμένες δημιουργίες και πανάκριβα κοσμήματα, δεν σημαίνει πως είναι μια επιφανειακή γυναίκα. Κάθε άλλο. Έτσι, όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε τι φορούσε κατά τη διάρκεια του «Variety New York Power of Women» το 2017 -στο οποίο τιμήθηκε για τη δράση της ενάντια στην παιδική πορνογραφία- εκείνη με διπλωματικό τρόπο τού επισήμανε την άκυρη ερώτησή του, παροτρύνοντας τον να τη ρωτήσει κάτι άλλο. «Είναι πολλά που με απασχολούν και με προβληματίζουν ως γυναίκα και ως μητέρα. Και όλοι μας χρειάζεται να κάνουμε κάτι γι΄αυτό», τόνισε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους.  

blake lively

blake lively

Είναι εμφανές πως η Lively είναι πολύ περισσότερα από αυτό που φαίνεται. Και όσο και αν νομίζεις πως αναλώνει χρόνο μ΄έναν στυλίστα να σχεδιάζει προσεκτικά την επόμενη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, εκείνη δεν ασχολείται καν. «Δεν έχω στυλίστα. Απλώς, κάθε φορά ντύνομαι ανάλογα με εκείνο που αισθάνομαι. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα ρούχο μου δεν φαίνεται τόσο όμορφο στις φωτογραφίες, όσο είναι στην πραγματικότητα. Γι΄αυτό κι εγώ, δεν κοιτάζω τις φωτογραφίες από τις δημόσιες εμφανίσεις μου». H διάσημη ηθοποιός έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί. Και όταν περνά μια άσχημη μέρα, καταβροχθίζει μπόλικες σοκολάτες και χορεύει στους ρυθμούς τους «The Lion King». «Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια»! 

 

 

 

 

 

Home