Thumbnail

Μετά τον περσινό σάλο, τέλος το πλαστικό για την Burberry Μετά τον περσινό σάλο, τέλος το πλαστικό για την Burberry

Ο βρετανικός οίκος κατέστρεψε ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ
Πέρυσι, ο οίκος Burberry «πρωταγωνίστησε» στα πρωτοσέλιδα μετά από καταγγελίες πως κατέστρεψε ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,6 εκατομμυρίων λιρών σε προσπάθεια να προστατεύσει το σήμα από τους παραχαράκτες.

Μετά από τον τεράστιο σάλο που δημιουργήθηκε φαίνεται πως ο βρετανικός οίκος δεσμέυεται να επαναχρησιμοποιεί, να δωρίζει ή να ανακυκλώνει όλα τα μη εμπορεύσιμα προϊόντα στο μέλλον.

 

Διάβασε επίσης: O Οίκος Burberry «αποτέφρωσε» φέτος ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ

 

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ellen MacArthur Foundation, μια οργάνωση που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την βιομηχανία της μόδας να αποκτήσει βιολογικό χαρακτήρα και μια κυκλική οικονομία, ο οίκος συμφώνησε να εξαλείψει το πλαστικό από τις συλλογές του έως το 2025.

Τον Οκτώβριο του 2018, μάλιστα εντάχθηκε σε μια κοινή στρατηγική μαζί με τον οίκο Stella McCartney και την αλυσίδα ρούχων H&M στην υπογραφή της Global Pledge of the New Plastics Economy που αποσκοπεί στη μείωση των παγκόσμιων αποβλήτων μόδας. 

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του έργου είναι να εξασφαλίσει ότι όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται από κορυφαίες επιχειρήσεις μόδας είναι ανακυκλώσιμες μέχρι το 2025 – μια υπόσχεση την οποία η Burberry έχει ήδη αναλάβει. Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση, ο γίγαντας της μόδας θα εξασφαλίσει ότι όλες οι μελλοντικές πλαστικές συσκευασίες του θα είναι είτε επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες είτε λιπασματοποιήσιμες. 

Μέχρι το τέλος του 2019, η Burberry σχεδιάζει επίσης να δώσει στους αγοραστές την ευκαιρία να ανακυκλώσουν τις ανεπιθύμητες κρεμάστρες τους σε ένα πρόγραμμα επιστροφής.

Διάβασε επίσης: Αλλαγή πλεύσης για τον Burberry μετά τον σάλο με το φούτερ – θηλιά

Home