Thumbnail

Είσαι έτοιμη για το Met Gala 2019; Είσαι έτοιμη για το Met Gala 2019;

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι για να παρακολουθήσεις τη μεγαλύτερη βραδιά μόδας είναι εδώ!
Τα ''Όσκαρ'' της μόδας πλησιάζουν και όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη βραδιά που διοργάνωσε για ακόμα μια φορά η Σιδηρά Κυρία της μόδας, Anna Wintour.

Το Met Ball ή Costume Institute Gala είναι ίσως η πιο φαντασμαγορική γιορτή της μόδας, και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαίου, μια μέρα πριν ανοίξει η σχετική έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, με το θέμα που ορίζει κάθε χρονιά η ελίτ της μόδας, με τις ''ευλογίες'' της διευθύντριας της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour. 

Φέτος συνδιοργανωτές είναι ο creative director της Gucci, Alessandro Michele, ο Harry Styles, η Lady Gaga, και η πρωταθλήτρια του τένις, Serena Williams.

Alessandro Michele Met Gala

O Alessandro Michele με την Lana del Rey και τον Jared Leto στο περσινό Met Gala.

Το φετινό θέμα

Με τίτλο «Camp: Notes on Fashion», το θέμα της φετινής χρονιάς θα είναι ίσως το πιο δημιουργικό και τολμηρό. Η επιλογή είναι εμπνευσμένη από άρθρο της συγγραφέως, σκηνοθέτριας και ακτιβίστριας Susan Sontag, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1964. Η Sontag περιγράφει τον όρο «camp» ως την «αγάπη για το αφύσικο: του τεχνάσματος και της υπερβολής».

Όπως σημείωσε και ο Andrew Bolton, συντονιστής της εκδήλωσης στους New York Times «Βρισκόμαστε σε μια ”υπερβολική” περίοδο και αυτό το θέμα μοιάζει πολύ σχετικό με την πολιτιστική συζήτηση ώστε να εξετάσουμε αυτό που συχνά απορρίπτεται ως μια ”κενή” επιδεξιότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ εξελιγμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για πολιτισμούς που βρίσκονται στο...περιθώριο. Είτε είναι pop camp, queer camp, high camp, political camp - ο Trump είναι μία πολύ camp φιγούρα - πιστεύω πως είναι πολύ επίκαιρο».

Συνολικά, 175 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων, από τον 17ο αιώνα έως σήμερα, θα είναι διαθέσιμα στην έκθεση. Εκεί θα βρίσκεται και το διαβόητο φόρεμα - κύκνος της Bjork που είχε φορέσει στα Oscars 2001.

Το dress code

Είναι αυτό που έκανε όλους τους καλεσμένους να ενθουσιαστούν αλλά και να προβληματιστούν ταυτόχρονα με το που ανακοινώθηκε το φετινό θέμα. Ο πήχης για το 2019 ανεβαίνει πολύ ψηλά μιας και η λέξη ''camp'' παραπέμπει στην εκκεντρική, ευφάνταστη και υπερβολική μόδα. Οι κυρίες που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί και θα ποζάρουν στα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, όχι μόνο θα πρέπει να εντυπωσιάσουν με την επιλογή τους, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα standout look ικανό να διεκδικήσει μια θέση στα αρχεία της μόδας. Καλή τύχη λοιπόν στους απανταχού στυλίστες και ενδυματολόγους εκεί στην Αμερική...

Διάβασε ακόμα: Το κόκκινο χαλί των ΜΕΤ (βίντεο)

Τι ΔΕΝ θα θέλαμε να δούμε

1. Σίγουρα όχι πάλι την Anna Wintour σε μια boring εμφάνιση. Η τακτική της Σιδηράς Κυρίας της μόδας που αποφασίζει το θέμα της βραδιάς, είναι να έχει μια αθόρυβη παρουσία στην εκδήλωση, δίνοντας τον χώρο στις υπόλοιπες κυρίες να ξεχωρίσουν με τις φαντασμαγορικές εμφανίσεις τους. Μάλιστα επιλέγει πάντα κλασσικά κομμάτια του οίκου Chanel σε βαθμό που η παρουσία της πια έχει καταντήσει βαρετή. Surprise me Anna!

Rihanna met gala

H Rihanna με αμφίεση Πάπα στο Met Gala 2018.

2. Τους καλεσμένους να επιλέγουν κατά κύριο λόγο δημιουργίες του Gucci, μιας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου είναι ανάμεσα στα μέλη της διοργάνωσης. Τόσο αναμενόμενο και τόσο τυποποιημένο που για μας θεωρείται σχεδόν απαγορευτικό.

Αντίθετα, θα προτιμούσαμε οι διάσημες καλεσμένες που θα περάσουν από το κόκκινο χαλί να φέρουν στο προσκήνιο νέους ανατρεπτικούς σχεδιαστές ή πιο εναλλακτικούς οίκους, όπως συμβαίνει συνήθως με την Rihanna. Πάρε για παράδειγμα το περσινό Margiela κουστούμι της που έμοιαζε με τα άμφια του Πάπα, τo Comme des Garçons του 2017 και την couture τουαλέτα της κινέζας σχεδιάστριας Guo Pei του 2016. 

Κυρίες μου, καλά θα κάνετε να μας εντυπωσιάσετε! Let the show begin...

Διάβασε ακόμα: Ποιους Έλληνες σχεδιαστές επίλεξε η Mindy Kaling για το MET Gala;

Home