Thumbnail

Ακόμη δεν μιλήσαμε για το επικό σόου του οίκου Dior στο Μαρακές... Ακόμη δεν μιλήσαμε για το επικό σόου του οίκου Dior στο Μαρακές...

Ήταν ένα θαύμα!
Μπορεί χθες να είχες στραμμένη όλη σου την προσοχή στο Game of Thrones ή να γιόρταζες το Πάσχα πίνοντας και τραγουδώντας σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι, κάπου όμως στη Νότια Αφρική συνέβαινε αυτό...

Ο οίκος Dior παρουσίασε την cruise συλλογή του για το 2020 στο Μαρακές και συγκεκριμένα στους κήπους και τον χώρο της πισίνας του El Badi Palace δημιουργώντας ένα επικό θέαμα με κεριά και φλόγες στη μέση του οποίου πραγματοποιήθηκε ένα πάντρεμα διαφορετικών πολιτισμών, παράδοσης και κουλτούρας με έντονες της μυρωδιές της Ανατολής.

Dior show Marrakech

Το παλάτι του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε χώρο έμπνευσης για την Maria Grazia Chiuri που αναφέρθηκε στη νέα της συλλογή τονίζοντας πώς πρόκειται ''για ένα ανθρώπινο άγγιγμα'', αφού γι' αυτήν συνεργάστηκε και με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Pathe O' που έντυνε τον Nelson Mandela αλλά και την βρετανίδα Grace Wales Bonner, που ανάμεσα σε άλλους δούλεψε σε κομμάτια μιας εθνίκ συλλογής.

Dior Marrakech

Dior Marrakech

''Μας βοηθάει να έχουμε μια διαφορετική οπτική'', ανέφερε σημειώνοντας ότι οι εποχές που η μόδα αναφερόταν σε ένα μικρό κοινό έχουν περάσει. ''Ο τρόπος που μιλάς για τη σιλουέτα, η σχέση ανάμεσα στο σώμα και το φόρεμα και πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου, αν τα αναγνώσεις όλα αυτά μέσα από μόνο ένα πρίσμα δεν θα γίνεις και τόσο πιστευτός σήμερα''.

Dior show marrakech

Dior Marrakech

dior marrakech

Dior marrakech show

Το σόου ήταν και ένας φόρος τιμής στον μεγάλο couturier Yves Saint Laurent, που είχε αναλάβει στα 50s τον οίκο Dior και που η πορεία του ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το Μαρακές, που αποτέλεσε χώρο έμπνευσης για εκείνον για όλη του την καριέρα. Από το 2017 ένα Μουσείο άνοιξε τις πύλες του στην πόλη προς τιμήν του υπό την επιμέλεια του συντρόφου της ζωής του σχεδιαστή, Pierre Bergé.

Αν θες να απολαύσεις το σόου δες το παρακάτω video.

Διάβασε ακόμα: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci για την Αρχαία Ελλάδα είναι όλα τα λεφτά!

Home