Thumbnail

Μαύρη Πεύκη 4D: Mία καινοτομία της KORRES που εστιάζει στην έννοια της συμμετρίας Μαύρη Πεύκη 4D: Mία καινοτομία της KORRES που εστιάζει στην έννοια της συμμετρίας

Τι σημαίνει για την ΚΟRRES η έννοια της συμμετρίας;
Ένας ακόμα όρος έρχεται να προστεθεί στο skincare λεξικό μας με την ελληνική μάρκα να επικεντρώνεται σε μία βασική αρχή της φύσης, σε ένα συνώνυμο της ομορφιάς.

Η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα του δέρματος, τα τονισμένα, «γεμάτα» ζυγωματικά και ένα ομαλό οβάλ σχήμα προσώπου καθορίζουν τη συμμετρία της νεανικής όψης. Με την πάροδο του χρόνου, το σχήμα του προσώπου αλλοιώνεται μετατρέποντας την αναζήτηση της συμμετρίας σε προσωπική υπόθεση. Η ασυμμετρία δίνει την εντύπωση γήρανσης ακόμα και όταν άλλα σημάδια όπως οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες δεν είναι τόσο εμφανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές παρατηρούνται στα κάτω δύο τρίτα: από τα φρύδια στη μύτη και από τη μύτη στο πηγούνι.

Η ΚORRES εμπνεύστηκε από την τελειότητα της φύσης, τον τρόπο που αυτή προσαρμόζεται, αμύνεται στο χρόνο, χωρίς ποτέ να προδίδει την αρμονία της για τη δημιουργία μίας καλλυντικής φόρμουλας που «βιομιμείται» την αρχική συμμετρία του προσώπου και τη φέρνει ξανά.  

Korres black pine 4D

Η δύναμη των αιωνόβιων δέντρων αποτελεί εδώ και 10 χρόνια αντικείμενο μελέτης για την ΚORRES η οποία επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τους ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς τους και να τους μεταφράσει σε δραστικά συστατικά για ένα δυνατό δέρμα με υγιή όψη. 

Η Μαύρη Πεύκη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Στο νοητό άξονα του ελλαδικού χώρου δεσπόζει η Πίνδος. Παρατηρώντας τις συστάδες των δένδρων ανακαλύπτουμε απίθανα συμμετρικά σχήματα σαν να τα έχει σχεδιάσει κάποιος με απερίγραπτη προσοχή και φροντίδα. Τα αιωνόβια δένδρα, εξαιρετικά ανθεκτικά και δυνατά, διατηρούν τη συμμετρία τους αγέρωχα στο χώρο με το χρόνο. Παρατηρώντας τα δέντρα της Μαύρης Πεύκης μεταξύ άλλων, θα αντικρύσουμε τη συμμετρία: στο πώς αναπτύσσουν τα κλαδιά τους, στους ομόκεντρους κύκλους με τους οποίους αυξάνεται ο κορμός τους που προδίδουν τελικά την ηλικία τους.

Korres black pine 4D

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το σημείο που προδίδει την ηλικία σου και που συχνά παραμελείς

Αναζητώντας το μυστικό μακροζωίας της Μαύρης Πεύκης, η KΟRRES ανακάλυψε ότι το εκχύλισμά της το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει τον επιδερμικό ιστό, συσφίγγει την επιδερμίδα, την κάνει πιο ανθεκτική και μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Το εκχύλισμα μαύρης πεύκης μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε καλλυντική φόρμουλα από την KORRES, η οποία και εισήγαγε αυτό το ισχυρό αντιγηραντικό φυσικό συστατικό ελληνικής προέλευσης στην παγκόσμια βίβλο συστατικών.

Korres black pine 4D

Παράλληλα, μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον υπάρχει τον τελευταίο καιρό για την προγερίνη, μια πρωτεΐνη που όταν συσσωρεύεται στον οργανισμό συμμετέχει στη πρόωρη γήρανση, καθώς και για τα  βιομιμητικά πεπτίδια που θα μπορούσαν να αναστείλουν τη δράση της. Τα βιομιμητικά πεπτίδια, τα οποία είναι οργανικές ενώσεις, είναι παρόμοια με τα φυσικά πεπτίδια (που υπάρχουν στον οργανισμό) και έχουν ανάλογη δράση. 

Η νέα σειρά Μαύρη Πεύκη δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της παραπάνω έρευνας. Έτσι, ενισχύεται με την καινοτομική τεχνολογία 4D BIO-SHAPELIFT™ - ένα ισχυρό σύμπλεγμα ενός πεπτιδίου 3 αμινοξέων και ενός δραστικού θαλάσσιας βιοτεχνολογίας από τα βάθη παγωμένων ωκεανών. Το πεπτίδιο 3 αμινοξέων είναι βιομιμητικό της ελαφίνης που αναστέλλει την προγερίνη, ώστε να  μειώσει τα ορατά σημάδια γήρανσης, να βελτιώσει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα και να συμβάλλει στην ανανέωση του v-shape του προσώπου. Το δραστικό θαλάσσιας βιοτεχνολογίας βοηθά στην επαναφόρτιση της «ενέργειας» του δέρματος για να ενισχύσει, κατά συνέπεια, τη διαδικασία σύνθεσης πρωτεϊνών, προβάλλοντας ισχυρή αντίσταση στη χαλάρωση. 

Korres black pine 4D

Πώς έρχεται λοιπόν η Μαύρη Πεύκη 4D να ενισχύσει την αντιγηραντική μας ρουτίνα ομορφιάς; Η νέα σειρά σμιλεύει το χαλαρό δέρμα του άτονου προσώπου που έχει χάσει το σχήμα και τον χαρακτήρα του με τον χρόνο. Επαναφέρει την ελαστικότητα και την καθαρότητα στις γραμμές του προσώπου, κυρίως στα ζυγωματικά και στο σαγόνι. Από την 1η εφαρμογή το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό με τα ορατά αποτελέσματα να κορυφώνονται ήδη από τις 14 ημέρες εφαρμογής : βελτιωμένο v-shape, αισθητή μείωση της χαλάρωσης του προσώπου και ειδικότερα στην περιοχή του σαγονιού, βελτίωση εμφάνισης ρυτίδων, γεμάτα ζυγωματικά, πιο νεανική εμφάνιση λαιμού.

Η νέα σειρά Mαύρη Πεύκη 4D υπόσχεται να επαναφέρει τη συμμετρία του προσώπου. Μία συμμετρία που είναι συνώνυμη της ομορφιάς.

Διάβασε ακόμα: Η facialist της Victoria Beckham αποκαλύπτει τα βασικά βήματα του πρωϊνού skincare των stars

Home