Thumbnail

Πώς φροντίζουμε το ταλαιπωρημένο δέρμα μας από τα αντισηπτικά και τη χρήση μάσκας Πώς φροντίζουμε το ταλαιπωρημένο δέρμα μας από τα αντισηπτικά και τη χρήση μάσκας

Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου μάς διαφωτίζει για τις μετά "κορωνοϊκές" θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας
Ζώντας μια νέα ρουτίνα στην καθημερινότητά μας, με τη χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο και αντισηψία, το πρόσωπο και τα χέρια μας αρχίζουν να δείχνουν κάποια σημάδια ταλαιπωρίας.

Tης Αθηνάς Ζένιου 

Πρέπει πρώτα φυσικά να τονίσουμε ότι παρά την ταλαιπωρία που υφίσταται το δέρμα μας, δεν πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και να είμαστε πολύ επιμελείς με το πλύσιμο και την αντισηψία  χεριών! Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι παρά τη χαλάρωση των μέτρων, ο νέος κορωνοϊός καραδοκεί.

Τι έχουμε παρατηρήσει;

Το πρόσωπο μετά από πολύωρη χρήση μάσκας και τη συνεχή έκθεση σε αυξημένη υγρασία, ιδρώτα και βακτήρια από την εκπνοή, μπορεί να έχει έξαρση όλων των δερματικών παθήσεων όπως ακμή και έκζεμα. Επίσης, οι πόροι κλείνουν και επιδεινώνεται η λιπαρότητα ή η ξηρότητα.

Τα χέρια έχουν αφυδατωθεί, φαίνονται πιο ζαρωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις το δέρμα έχει σκάσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς ο κορωνοϊός αλλάζει την πλαστική χειρουργική

 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας στο σπίτι;

Μετά την αφαίρεση της μάσκας από το πρόσωπο, πρέπει να καθαρίζουμε καλά και να το ενυδατώνουμε με κρέμα. Καλή ενυδάτωση χρειάζονται και τα χέρια. Όσοι έχουν έξαρση δερματοπάθειας πρέπει να λάβουν αγωγή από τον δερματολόγο τους.

Ποιες παρεμβατικές θεραπείες έχουμε για να ενισχύσουμε και να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας σε αυτές τις περιοχές;

Η μεσοθεραπεία είναι μια πού καλή μέθοδος όπου με πολλά τσιμπιματάκια γίνεται έγχυση κάποιων συστατικών στο μέσο στρώμα της επιδερμίδας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εισάγουμε βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ για να ενυδατώσουμε το πρόσωπο και τα χέρια.  Ακόμη και στις δυο περιοχές μπορεί να χρησιμοποιήσουμε πλάσμα με αιμοπετάλια από τον ίδιο τον ασθενή μετά από μικρή αιμοληψία (η γνωστή μέθοδος prp) και με αυτό τον τρόπο έχουμε παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ως αποτέλεσμα ενυδατώνουμε την επιδερμίδα, την κάνουμε πιο σφριγηλή και ανθεκτική, βελτιώνεται η υφή, οι δυσχρωμίες και οι μικρές ρυτίδες. Στα χέρια, η χρήση του υαλουρονικού οξέως μπορεί να βελτιώσει αρκετά και το πάχος της επιδερμίδας, κρύβοντας τις ορατές φλέβες και τένοντες που κάνουν το χέρι να μοιάζει γερασμένο.

Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα γίνονται περίπου 3 συνεδρίες σε διάστημα 3-6 βδομάδων, ανάλογα με την θεραπεία. Όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να γίνουν και το καλοκαίρι. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει ενεργή δερματική νόσος κατά τη θεραπεία.

Διάβασε: Xείλη για φίλημα: Πότε μια γυναίκα καταφεύγει στην πλαστική χειρουργική;

Thumbnail

Είναι πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε το δέρμα μας. Ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, δεν πρέπει να υποτιμούμε καθόλου τον ρόλο που προσφέρει ως φραγμός προς τους ανεπιθύμητους εισβολείς. 

Διάβασε: Xείλη για φίλημα: Πότε μια γυναίκα καταφεύγει στην πλαστική χειρουργική;

 Αθηνά Ζένιου MD

Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός 

Λεωφ. Προδρόμου 65,Πολυκ. Νίκαια, Διαμ. 701, Στρόβολος, Λευκωσία (99977907) 

Γνώρισε καλύτερα την Αθηνά Ζένιου ΕΔΩ  

 

 ATHINA ZENIOU

 

Home