Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ψωμί σε 5 λεπτά!
Η Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μαζί μας πριν μερικές ημέρες τη λίστα του σούπερ μάρκετ με τα απαραίτητα τρόφιμα που χρειάζεται να έχεις στο σπίτι αυτό τον καιρό για να περιορίσεις τις εξόδους σου αλλά και τις επισκέψεις στα super market. Τώρα, μοιράζεται μαζί μας μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, που μπορείς να φτιάξεις σε πολύ λίγο χρόνο!
Διάβασε ακόμη: Δημήτρης Σταρόβας: Μένει σπίτι και επί τη ευκαιρία... ζυμώνει!
Όπως και να το απολαμβάνει κανείς, το ψωμί μετρά αμέτρητους φανατικούς οπαδούς που το λατρεύουν! Αν είσαι κι εσύ μια απ' αυτούς, δες παρακάτω τη συνταγή της:
Υλικά:
- 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο σουσάμι
Παρασκευή:
- Τοποθετείς σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνεις με τη μπύρα.
- Ανακατεύεις τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα σου να μοιάζει με αυτό του κέικ.
- Στη συνέχεια, αδειάζεις το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Η Αργυρώ Μπαρμπαργίου σου προτείνει φόρμα μήκους 30 εκατοστών.
- Άλείφεις με ελαιόλαδο την επιφάνεια, ραντίζεις με λίγο νερό και πασπαλίζεις με σουσάμι.
- Βάζεις τη φόρμα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσεις στον αέρα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήνεις α ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει αλλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
- Αφήνεις το ψωμί να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρεις σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.
- Το κόβεις μετά από 20 λεπτά.
Διάβασε ακόμη: Η Έλενα Χριστοπούλου μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε το πιο τέλειο πρωινό! (Φώτο)
Διάβασε ακόμη: Η Χριστίνα Παυλίδου συνεχίζει... ως youtuber να μαγειρεύει με τις κόρες της!