Thumbnail

Γάμος και βάφτιση σε….ένα! Γάμος και βάφτιση σε….ένα!

Οργάνωσε σωστά και τα δύο σημαντικά αυτά events
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα ζευγάρια, γίνονται γονείς προτού προλάβουν να χορέψουν τον χορό του Ησαΐα. Οι περισσότεροι σκέφτηκαν να κάνουν το γάμο μαζί με τη βάφτιση όταν πλέον το μωράκι θα είναι λίγων μηνών, ώστε και από την πλευρά της οργάνωσης και σε ότι αφορά το κόστος, να γλιτώσουν περιττό κόπο και έξοδα. Ιδιαίτερα φέτος που λόγω της πανδημίας πολλοί γάμοι ακυρώθηκαν, θα δούμε το «πάντρεμα» των δύο αυτών ευχάριστων γεγονότων περισσότερο.

Για να μη συνεπάγεται ωστόσο η διπλή γιορτή διπλό κόπο από μέρους σου, σού δίνουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές -με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων- για να οργανώσεις την πιο ειδυλλιακή τελετή γάμου και βάφτισης και το πιο ρομαντικό γλέντι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nυφικό: Ποιος μπορεί να σε συνοδεύσει για να επιλέξεις σωστά;

 

Γιατί σε weekend;
Για ευνόητους λόγους που έχουν σχέση και με νομικά ζητήματα ο γάμος πρέπει να προηγηθεί της βάφτισης. Αν δεν μπορούν να γίνουν την ίδια ημέρα στον ίδιο ναό, θα χρειαστεί να παντρευτείτε πρώτα και την επόμενη να βαφτίσετε το μωρό σας οπότε καλό είναι να επιλέξεις ένα Σαββατοκύριακο για να εκμεταλλευτείτε την διπλή αργία.

Με παρανυφάκια ή χωρίς;
Αφού θα κάνεις και βάφτιση, οπότε θα είναι καλεσμένα πολλά παιδάκια, ωραίο θα είναι να έχεις παρανυφάκια τα οποία θα ποζάρουν και στην δεύτερη τελετή καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις γύρω από την κολυμπήθρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όσα (πραγματικά) πρέπει να κλείσεις ένα χρόνο πριν το γάμο σου

 

Η νύφη, τι νυφικό να φορέσει;
Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι καταρχάς ό,τι θέλει. Το γεγονός ότι μετά το γάμο θα βαφτίσει το μωρό της δε σημαίνει κάτι αλλά για ευνόητους λόγους οι περισσότερες νύφες - μαμάδες διαλέγουν ένα λιτό νυφικό χωρίς πολλά φρου-φρου και χωρίς τεράστιες ουρές για να είναι πιο ανάλαφρο και πιο party-like. 

 

wedding

 

Βραδινή ή απογευματινή δεξίωση;
Ακόμα και αν οι δύο τελετές δε γίνουν την ίδια ημέρα, θα γιορτάσετε το διπλό γεγονός με μια δεξίωση. Είτε πρόκειται για πάρτι είτε για καθιστό ή κοκτέιλ τραπέζι, λογικά σε αυτό θα παραβρεθούν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά, οπότε απέφυγε να το ξεκινήσεις πολύ αργά, γιατί μικροί και μεγάλοι θα λιμοκτονήσουν. Το κατάλληλο timing είναι το απόγευμα, όχι πολύ νωρίς για να έχει πέσει ο ήλιος και να μην κάνει πολύ ζέστη, ώστε ο μπουφές να ανοίξει σε μια λογική ώρα.

Σε ποιο χώρο να γίνει το wedding party;
Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείς να επιλέξετε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος ή σε κάποιο κτήμα. 

Με κλόουν ή χωρίς;
Οι ειδικοί στη διοργάνωση δεξιώσεων υποστηρίζουν ότι τα πάρτι που έχουν και λιλιπούτειους καλεσμένους χρειάζονται ένα κλόουν για να απασχολήσει τα παιδιά όση ώρα θα τρώνε οι γονείς τους. Επειδή τα παιδιά νηπιακής ηλικίας (από 2 ετών) έως και τα 5άχρονα βαριούνται γρήγορα και χρειάζονται εναλλαγή παιχνιδιών για τους κεντρίσει το ενδιαφέρον ώστε να μην ξεκινήσουν την γκρίνια, φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως έναν κλόουν για να τα απασχολήσετε. Οι γονείς τους θα σε ευγνωμονούν για την προνοητικότητά σας. Αν ωστόσο τα περισσότερα ζευγάρια που θα παραβρεθούν στο διπλό wedding party έχουν πολύ μικρό μωρό που μένει υποχρεωτικά στο καρότσι ή σε μια αγκαλιά δε χρειάζεται να ξοδέψεις έξτρα χρήματα για τον κλόουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι 10 γάμοι που στοίχισαν μερικά…εκατομμύρια

Home