Thumbnail

Ποιες θεραπείες μπορείς να κάνεις πριν τον γάμο σου Ποιες θεραπείες μπορείς να κάνεις πριν τον γάμο σου

Επειδή εκείνη τη μέρα θες να είσαι μια κουκλίτσα ζωγραφιστή και όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω σου, η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου σε κατατοπίζει σχετικά
Όλοι μας θέλουμε να είναι όλα τέλεια στο γάμο μας. Έτσι αρχίζουμε τις προετοιμασίες αρκετά πριν. Αίθουσα, λουλούδια, μπομπονιέρες, νυφικό, κοστούμια, φορέματα, μαλλιά, μακιγιάζ… Επίσης θέλουμε να λάμπουμε, είτε είναι ο δικός μας γάμος, είτε είναι κάποιου πολύ στενού μας φίλου ή συγγενή. Που είναι συνήθως κάτι που το σκεφτόμαστε σε δεύτερη φάση ή την τελευταία στιγμή.  Γι΄αυτό, ίσως πρέπει να βάλουμε και τη θεραπεία στον πλαστικό χειρουργό στη λίστα του Wedding Planning!

Της Αθηνάς Ζένιου 

Και αυτό δεν αφορά μόνο τη νύφη και τον γαμπρό! Υπάρχουν οι κουμπάροι, οι γονείς, τα αδέλφια, που ίσως θα ήθελαν κάτι. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Από τις πιο απλές ενέσιμες μέχρι ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις. Το βασικό όμως είναι ο σωστός προγραμματισμός! Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότερες θεραπείες χρειάζονται κάποιο χρόνο για αναδείξουν το τελικό τους αποτέλεσμα. Έτσι, ανάλογα με ποιά θεραπεία θα επιλεγεί, μπορεί να χρειαστεί να αρχίσουμε πολλούς μήνες πριν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν επιλεγούν ενέσιμες θεραπείες, όπως η έγχυση υαλουρονικού οξέως ή βοτουλινικής τοξίνης (botox, dysport), πρέπει να υπολογίσουμε πιθανό φούσκωμα, μώλωπες και ίσως την ανάγκη κάποιας διόρθωσης. Τα πράγματα είναι ίσως κάπως πιο εύκολα για όσες και όσους το έχουν ξανακάνει επειδή έχουν μια ένδειξη του πώς αντιδρούν, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις αν θα υπάρχει μια διαφορετική αντίδραση. Όσο αφορά στα άτομα που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν, τότε ίσως να χρειαστούν περισσότεροι μήνες προετοιμασίας. Μπορεί να χρειάζονται περισσότερο σταδιακό «κτίσιμο»  ή μπορεί τελικά να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα, έτσι καλό είναι να έχουν το χρόνο μέχρι να φύγει η δράση.

ΔΙΑΒΑΣΕ:Η πλαστικός χειρουργός Αθηνά Ζένιου μάς εξηγεί τι είναι η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια PRP

bride

Οι μεσοθεραπείες με βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό και με αυτόλογα αιμοπετάλια (PRP), οι οποίες βελτιώνουν την υφή, δίνουν λάμψη και ανανεώνουν το δέρμα, χρειάζονται κάποιες συνεδρίες και την πάροδο κάποιων μηνών για να φτάσουν στο αποτέλεσμά τους. Ειδικά όμως όταν πρόκειται για μεσοθεραπεία για απώλεια μαλλιών (για τον γαμπρό και όχι μόνο!) ίσως χρειαστούν μέχρι 6 μήνες.

Όσο αφορά τις χειρουργικές θεραπείες, όλη η γκάμα των επεμβάσεων μπορεί να έχουν θέση. Αφαίρεση ελιών, βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ, λιποαναρρόφηση, επεμβάσεις στον μαστό τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες (για γυναικομαστία), κοιλιοπλαστική, κτλ. Εδώ χρειάζεται σίγουρα μια πάροδος 6 μηνών για να έχουμε τα τελικό αποτέλεσμα. Και σίγουρα το περιθώριο για κάποιες μικροαλλαγές στα ρούχα που έχουν επιλεγεί, για να ταιριάζουν καλά με τη νέα φιγούρα του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ποιές είναι οι επιπλοκές των ενθεμάτων σιλικόνης;

Αν λοιπόν αυτές οι βελτιώσεις θα σε ενδιέφεραν, μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για το ραντεβού σου στον πλαστικό για μια εκτίμηση. Ειδικά αν ο γάμος σου μετατέθηκε σε μια αργότερη ημερομηνία λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό , εκμεταλλεύσου τον χρόνο για να φρεσκαριστείς! 

Αθηνά Ζένιου MD

Πλαστικός & Επανορθωτικός χειρουργός 

Λεωφ. Προδρόμου 65,Πολυκ. Νίκαια, Διαμ. 701, Στρόβολος, Λευκωσία (99977907) 

Γνώρισε καλύτερα την Αθηνά Ζένιου ΕΔΩ  

athinazeniou

 

 

 

Home