Thumbnail

Γιατί ξυπνάει το μωρό μέσα στη νύχτα; Γιατί ξυπνάει το μωρό μέσα στη νύχτα;

5 συχνοί λόγοι τους οποίους μπορείς να περιορίσεις για να κοιμάται συνεχόμενα
Τα πρώτα δύο χρόνια της μητρότητας είναι ίσως τα πιο δύσκολα για μία μανούλα, όχι μόνο γιατί σε έχει περισσότερη ανάγκη, αλλά και γιατί δυσκολεύεται να κοιμηθεί καλά το βράδυ και πρέπει εσύ να ξυπνάς συνέχεια.

Τι μπορεί να προκαλεί αυτές τις διαταραχές ύπνου που ταλαιπωρούν το μωράκι σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήπως το μωράκι σου είναι κουρασμένο;

 

Κρυώνει ή ζεσταίνεται;

Μπορεί να διανύουμε τον πρώτο μήνα του χειμώνα, όμως, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά. Και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα: το μωρό σου χρειάζεται να ντύνεται σωστά – ακόμα και μέσα στο σπίτι -, προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο. Για αυτό, φρόντισε να του φορέσεις πιτζαμούλες που θα καλύπτουν κάθε σημείο του σώματος του και να το σκεπάσεις μέχρι τον λαιμό του. 

Στον αντίποδα, βρίσκεται η υπερβολική φροντίδα μερικών μαμάδων, η οποία μερικές φορές ζεσταίνει υπερβολικό ένα μωρό. Στην κυριολεξία. Πριν κοιμηθείς, ρύθμισε την θέρμανση του σπιτιού σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και μην βάλεις την πιο ζεστή κουβέρτα στο μωρό σου. Ένα πάπλωμα αρκεί.

baby

Το δοντάκι 

Μήπως τα πρώτα του δοντάκια κάνουν την εμφάνιση τους και αυτό δημιουργεί στο μωράκι σου πόνο, ο οποίος κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας; Την συνέχεια την γνωρίζεις: το μωράκι σου αρχίζει να κλαίει, εσύ σπεύδεις να το καθησυχάσεις και η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Πάρε ένα τηλέφωνο τον παιδίατρο σας. Θα σε βοηθήσει πολύ στο θέμα αυτό.

 Η ώρα

Το κλειδί της επιτυχίας του βρεφικού ύπνου βρίσκεται, σύμφωνα με του ειδικούς, στη δύναμη της συνήθειας. Εκείνης της ρουτίνας που κάνει το μικρό σου να γνωρίζει ότι μόλις μία συγκεκριμένη ώρα περάσει, πρέπει να κατευθυνθεί προς το κρεβατάκι του. Οι συχνές αλλαγές το αποσυντονίζουν, με αποτέλεσμα να ξυπνάει αρκετά συχνά τις νυχτερινές ώρες και να μην απολαμβάνεις τον ύπνο του. Προσπάθησε, λοιπόν, να φτιάξεις από την αρχή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου και να μην παρεκκλίνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 οφέλη προσφέρει το παιχνίδι στο μωρό σου

 

Πριν τον ύπνο 

Όπως η σταθερή ώρα, έτσι και η ρουτίνα που ακολουθείται και πριν το βάλεις στο κρεβάτι είναι εξίσου σημαντική. Προσπάθησε να του έχεις προσφέρει από το απόγευμα το τελευταίο γεύμα της ημέρας και μισή ώρα πριν φτάσει η ώρα ύπνου να του χαρίσεις ένα χαλαρωτικό μπανάκι.

H πιπίλα 

Μην σου κάνει εντύπωση αν το μωρό σου βάλει τα κλάματα, επειδή η πιπίλα του βρέθηκε από το στοματάκι του στο πάτωμα. Σε αυτό το θέμα, η λύση είναι μία: κάν ‘του μία αγκαλιά, νανούρισε το, καθάρισε σωστά την πιπίλα του και “Όνειρα Γλυκά”!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να κάνεις το παιδί σου να σε ακούει

Πηγή

Home