Thumbnail

Μήπως να ξεκινήσεις την θετική διαπαιδαγώγηση στο παιδί σου; Μήπως να ξεκινήσεις την θετική διαπαιδαγώγηση στο παιδί σου;

Δεν θα πιστεύεις τη διαφορά που θα δεις στο μικρό σου
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η Θετική Διαπαιδαγώγηση: είναι μια από τις αρχές του attachment parenting, που βασίζεται κυρίως στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ενσυναίσθηση. Βασικός στόχος είναι τα όρια να μπαίνουν στα παιδιά με θετικό τρόπο, με σκοπό την αυτό-οριοθέτηση και αυτό-ρύθμιση τους.

Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση της θετικής διαπαιδαγώγησης αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη συμπεριφορά του παιδιού, τη συναισθηματική του ανάπτυξη, την ψυχική του υγεία και τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, βελτιώνει την σχέση γονέα-παιδιού, αυξάνει το αίσθημα της αισιοδοξίας του παιδιού και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις πάντα στον εαυτό σου σε κάθε στιγμή κρίσης είναι : «Πώς θα  ήθελες να  συμπεριφέρονται σε εμένα οι δικοί μου γονείς;».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Baby Leading weaning vs πουρέδες (Βίντεο)

Τα παιδιά χρειάζονται σεβασμό και αγάπη για να αναπτυχθούν σωστά, και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη σωστή επικοινωνία. Είναι σημαντικό το παιδί να μη  φοβάται και να μπορεί να μοιραστεί μαζί σου οτιδήποτε κι αν το απασχολεί.

 

family

unsplash.com/photos/4_mJ1TbMK8A

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα γίνει ομαλή η μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό; (Βίντεο)

 

Η θετική διαπαιδαγώγηση είναι μία μέθοδος που αναπτύχθηκε από τους βιεννέζους ψυχιάτρους  Alfred Adler και Rudolf Dreikus και χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο την θετική καθοδήγηση. Βασίζεται περισσότερο στο να μάθουμε πως να συμπεριφερόμαστε μέσω του θετικού παραδείγματος, και εστιάζοντας κάθε φορά στο τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε ένα λάθος και όχι να τιμωρήσουμε μία πράξη. Σύμφωνα με τη θετική διαπαιδαγώγηση ενισχύουμε με κάθε ευκαιρία τις καλές συμπεριφορές του παιδιού, τις ενθαρρύνουμε και τις επαινούμε, αναγνωρίζοντας κάθε του προσπάθεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωστή διατροφή κατά την διάρκεια του θηλασμού (Βίντεο)

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/6c4Uhhe68yQ

Home