Thumbnail

Θα πας διακοπές; Μην ανησυχείς για το κατοικίδιο σου! Θα πας διακοπές; Μην ανησυχείς για το κατοικίδιο σου!

Η Λουίζα Αναστασίου, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου κατοικίδιων σού λύνει όλες σου τις απορίες!
Μπορεί τα σχέδια σου για διακοπές στο εξωτερικό το φετινό καλοκαίρι να έχουν ματαιωθεί – μπορεί και όχι- όμως λίγες μέρες ξεκούρασης ακόμη και στην Κύπρο τις χρειαζόμαστε. Αν έχεις κατοικίδιο ίσως σε προβληματίζει πού θα το αφήσεις, εάν θα περνάει το ίδιο ωραία όπως στο σπίτι του ή τι θα κάνει όταν πάει στο ξενοδοχείο σκύλων.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τη Λουίζα Αναστασίου, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδιοκτήτρια του “Dogs Hotel cy” και σου λύνουμε όλες σου τις απορίες, έτσι για να πας διακοπές ξέγνοιαστή! 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O σκύλος σου δαγκώνει τα πράγματα σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!


Λουίζα μου, πώς περνάει ένας σκύλος ή μια γάτα όταν έρθει στο ξενοδοχείο που θα τα φιλοξενήσει για λίγες μέρες; 


Καταρχάς να πούμε ότι προτρέπουμε τον κόσμο να επιμένει να βλέπει και μέσα τους χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθεί το κατοικίδιο τους. Στον δικό μας χώρο θέλουμε να έρθουν από πριν μαζί με τον σκύλο ή τον γάτο τους, γιατί όταν δουν πού θα μένει και πώς θα περνάει σίγουρα θα πάνε πιο ήρεμοι διακοπές.  Επίσης, θέλουμε από πριν να δούμε το κατοικίδιο από κοντά, γιατί άλλο να το βλέπεις κι άλλο να στο περιγράφουν από το τηλέφωνο. Κοιτάζουμε την υγεία του και απαραίτητο είναι να υπάρχει το βιβλιάριο υγείας από τον κτηνίατρο.  Δουλεύουμε πολύ με την ψυχολογία του σκύλου γι’ αυτό και στην πρώτη συνάντηση ο σκύλος θα παίξει μόνος του, ελεύθερα χωρίς λουράκι, έτσι φεύγοντας από τους χώρους μας να του μείνει μια όμορφη ανάμνηση, άρα όταν θα επιστρέψει, θα έρθει σε κάτι που του έδωσε χαρά!  Το βλέπουμε σαν ένα κάμπινγκ για σκύλους, πρέπει να έρθουν και να περάσουν καλά! 

pet2

Νιώθουν την αλλαγή; Ότι δηλαδή φεύγουν από το σπίτι τους και πάνε σε ένα ξένο περιβάλλον; 
Ο σκοπός είναι νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Θα παίξουν, θα γαβγίσουν και αν έχουν κάποιες συνήθειες θα τις κάνουν, θέλουμε να νιώθουν όμορφα στον χώρο μας. 

Δεν υπάρχει κίνδυνος όταν πολλά σκυλιά ή γατιά βρεθούν στην αυλή μαζί για πρώτη φορά; Κάποια μπορεί να είναι και πιο μεγαλόσωμα από τα άλλα. 
Το ζώο έχει να κάνει αποκλειστικά μαζί μας όχι με άλλα ζώα για ασφάλεια. Για θέματα ασφάλειας  τα σκυλάκια παίζουν μόνα τους, ιδιαίτερα  την ώρα του φαγητού. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης έχει δύο κατοικίδια, πάλι είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν έρθουν για παράδειγμα δύο φιλικές οικογένειες που τα σκυλάκια τους έχουν μεγαλώσει μαζί θα τα αφήσουμε να παίξουν μαζί αλλά πάντα με προσοχή και πάντα σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 σημάδια ότι έχεις παραμελήσει τον σκύλο σου

Τι τρώνε όσο βρίσκονται στο καταφύγιο; 
Αν είναι λίγες μέρες που θα μείνουν κοντά μας θα φάνε ό,τι τρώνε και σπίτι τους. Τη δική τους τροφή ή φαγητό που θα μας φέρουν μαγειρεμένο σε κουτάκια. Αν είναι αρκετές οι μέρες, έχουμε δική μας πολύ καλή τροφή και σε συνεννόηση με τα αφεντικά τους τούς δίνουμε από αυτή. 

pet1


Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για σκύλους και γάτους που μπορούν να έρθουν σε ξενοδοχείο; 
Ο σκύλος και η γάτα πρέπει πρώτα να έχουν βάλει τα τρία εμβόλια και μετά να έρθουν να τα φιλοξενήσουμε, είναι σημαντικό αυτό για τη δική τους υγεία, αλλά και των άλλων κατοικίδιων που φιλοξενούνται. Σε περίπτωση όμως, φαρμακευτικής αγωγής μας ενημερώνουν και χορηγείτε κανονικά χωρίς να σταματήσει.   Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο σκύλος έχει και αυτός ανάγκη για διακοπές όπως κι εμείς.  Να βγει έξω,  να τρέξει, να γαβγίσει και να κάνει αυτό που δεν μπορεί μέσα στην καθημερινότητα να μην δίνουν οι ιδιοκτήτες λόγω πίεσης χρόνου. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 αθώα πράγματα που κάνεις και ενοχλούν τον σκύλο σου

 

Η Λουίζα Αναστασίου είναι εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδιοκτήτρια του “Dogs Hotel cy”. Μπορείς να την καλέσεις στο τηλέφωνο 99648635


 

Home