Thumbnail

Τα παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη κάνει να τρώνε παγωτό; Τα παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη κάνει να τρώνε παγωτό;

Σε αυτό το καίριο ερώτημα απαντά ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος
To καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό παγωτό. Πόσω μάλλον τα παιδιά. Τι γίνεται όμως εάν το παιδί μας έχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η αδυναμία του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη, το σάκχαρο που υπάρχει στο γάλα και στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα τη δυσαπορρόφησή της και την εκδήλωση διάφορων πεπτικών διαταραχών. ⁣

Τώρα το καλοκαίρι, και ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, το παγωτό έχει την τιμητική του, γι’ αυτό επιλέξτε έξυπνα, προτιμώντας παγωτό χωρίς λακτόζη, ή παγωτό φρούτων χωρίς γάλα (σορμπέ).⁣

Thumbnail

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση

 O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ 

Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου  

⁣ PAVLOSANTWNIOU

 

Home