Τα παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη κάνει να τρώνε παγωτό;
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η αδυναμία του οργανισμού να διασπάσει τη λακτόζη, το σάκχαρο που υπάρχει στο γάλα και στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα τη δυσαπορρόφησή της και την εκδήλωση διάφορων πεπτικών διαταραχών.
Τώρα το καλοκαίρι, και ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, το παγωτό έχει την τιμητική του, γι’ αυτό επιλέξτε έξυπνα, προτιμώντας παγωτό χωρίς λακτόζη, ή παγωτό φρούτων χωρίς γάλα (σορμπέ).
ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση
O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ
Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram
ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου