Thumbnail

Τελικά, μπορούμε να φιλάμε τον σκύλο μας; Τελικά, μπορούμε να φιλάμε τον σκύλο μας;

Αυτό το άρθρο θα σου λύσει τις απορίες σου!
Έχεις το πιο όμορφο σκυλάκι και φυσικά δεν μπορείς να αντισταθείς όταν έρχεται να σου δείξει την αγάπη του. Και πώς δείχνουν την αγάπη τους τα σκυλάκια; Με φιλιά και γλειψίματα.

Αν μέχρι τώρα έμπαινες σε δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να σε «φιλάει», οι επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν τον συλλογισμό σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 έξυπνες ιδέες για να απασχολήσεις τον σκύλο σου στο σπίτι

 

Στην ουσία, στη σκέψη και μόνο ότι για παράδειγμα λίγο προηγουμένως στη βόλτα ο σκύλος μύριζε έντονα τα περιττώματα ενός άλλου σκύλου, θα πρέπει να σας κόβεται όρεξη για φιλιά. Όταν φιλάτε το σκύλο σας, μπορεί να μεταδοθούν μικρόβια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ιδιαίτερα ότι το φιλί ενός σκύλου μπορεί επίσης να μεταδώσει το Helicobacter pylori, ένα παθογόνο που συχνά διαγιγνώσκεται σε γαστρικά έλκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις σκύλο; 3+1 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς 

 

Και φυσικά, ένας ιδιοκτήτης ζώου που έχει μολυνθεί με αυτό το βακτήριο μπορεί επίσης να μολύνει το σκύλο ή τη γάτα του.

dog

Ωστόσο δεν είναι όλα τα μικρόβια βλαβερά.  Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ερχόμαστε σε επαφή με μικρόβια μπορούμε να παραμένουμε υγιείς, διότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί καλά. Τα παιδιά των αγροτών ή των κτηνιάτρων συχνά δεν ζουν σε ένα απολύτως καθαρό περιβάλλον χωρίς μικρόβια. Από τη μια, τα παιδιά των αγροτών παίζουν στο στάβλο, και μοιράζονται το ψωμί τους με το σκύλο και τις κότες. Από την άλλη, τα παιδιά των κτηνιάτρων προτιμούν να μένουν στο κτηνιατρείο και να βοηθούν στη φροντίδα άρρωστων ζώων.

Φυσικά, αυτά τα παιδιά πλένονται επίσης τακτικά και δεν ζουν στη βρωμιά, αλλά απλώς έχουν περισσότερη επαφή με διάφορα μικρόβια.

Σύμφωνα με δημοσίευση του βρετανικού συμβουλίου Pet Health Council, τα ζώα βοηθούν ακόμη και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών. Οι αγκαλιές και τα χάδια με τους τριχωτούς φίλους μας εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και προλαμβάνουν τις αλλεργίες στη γύρη, τα ακάρεα σκόνης και τις τρίχες ζώων κατά την ενηλικίωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάθε τον σκύλο σου να μην τρώει ό,τι βρίσκει, για το καλό του

 

Πηγή

Home