Διαφορετική συνταγή για Caesar salad από τον chef του Four Seasons Hôtel George V
O chef Simone Zanoni προτείνει μια εναλλακτική εκδοχή της αγαπημένης σου σαλάτας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά
Υλικά:
- 1 μεγάλο μαρούλι
- φιλέτο τόνου σε ελαιόλαδο
- φιλέτο κοτόπουλο ψητό κομμένο σε λωρίδες
- κάπαρη σε άλμη
- 1 μπαγκέτα
- πεκορίνο
- παρμεζάνα
- 1 ντομάτα
- μαγιονέζα
- βασιλικός
- λεμόνι
- πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζεις τη ντομάτα βουτώντας τη σε καυτό νερό και αμέσως σε κρύο. Αφαίρεσε τη φλούδα και τα σπόρια και κράτα μόνο το εσωτερικό.
- Κόβεις τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρεις σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις τα εξωτερικά φύλλα από το μαρούλι (αυτά που δεν θα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα), τον τόνο, τη μαγιονέζα, την κάπαρη με λίγες σταγόνες από την άλμη, το βασιλικό και το πιπέρι.
- Προσθέτεις πεκορίνο και παρμεζάνα και λίγο χυμό λεμόνι και χτυπάς καλά μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Κόβεις τις φέτες ψωμιού σε κρουτόν.
- Κόβεις το μαρούλι και το ρίχνεις σε μια σαλατιέρα. Προσθέτεις τα κρουτόν, το κοτόπουλο και περιχύνεις με το ντρέσινγκ.
- Προσθέτεις τις ντομάτες σε κομμάτια, πασπαλίζεις με ξύσμα από λεμόνι, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις και λίγα flakes παρμεζάνας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πεντανόστιμη στραπατσάδα
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/FK-UKNip0pE