Thumbnail

Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

Έρχεται σαββατοκύριακο, ευκαιρία για μια τέλεια, γλυκιά συνταγή!
Αυτά τα μπισκότα είναι εύκολα, νόστιμα και….εθιστικά! Γιατί δεν θα σταματήσεις στο ένα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου

 

Υλικά: 

  • 1 πακέτο μπισκότα δημητριακών
  • 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα

Εκτέλεση: 

  • Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνεις τα μπισκότα πάνω στο χαρτί με μικρή απόσταση .
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύεις πολύ προσεκτικά το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
  • Ρίχνεις γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και την απλώνεις με μία σπάτουλα.
  • Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, της απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο.
  • Αφήνεις τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 7 – 8 λεπτά).
  • Πασπαλίζεις με λίγο αμύγδαλο και σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

 

Πηγή

 

Home