Ετοιμάσου για... ζυμαρικά βίδες με μασκαρπόνε, λεμόνι και πράσινα τρυφερά φύλλα!
Χρόνος Προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
–250 γρ. ζυμαρικά βίδες
–200 γρ. μασκαρπόνε
–100 γρ. πράσινα τρυφερά φύλλα (σπανάκι, παντζάρι, ρόκα)
–2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
–1 κουταλιά της σούπας κουνουνάρι
–2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
–2 σκελίδες σκόρδο
–15 ml. ελαιόλαδο
–10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι
Διάβασε ακόμη: Μανιταρόσουπα: Θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη!
Εκτέλεση:
1. Βράζεις σε άφθονο αλατισμένο νερό τις βίδες για 8 λεπτά, τις στραγγίζεις και κρατάς ένα φλυτζάνι από το νερό που τις έβρασες.
2. Όσο βράζουν οι βίδες, στο γουδί «σπάσε» τις σκελίδες του σκόρδου, το κουκουνάρι και τους κόκκους πιπεριού.
3. Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου, ανακατεύεις για 1 λεπτό, προσθέτεις τα ζυμαρικά, το μασκαρπόνε, το ξύσμα, 100 ml. από το νερό που κράτησες και τα πράσινα τρυφερά φύλλα.
4. Ανακατεύεις με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρεις. Σερβίρεις τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ραβιόλι με ρικότα, σπανάκι και μανιτάρια σιτάκε
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί κρέμα
– Εκτός από ζυμαρικά βίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλα κοντά ζυμαρικά
– Τα πράσινα τρυφερά φύλλα μπορεί να είναι μόνο σπανάκι ή ρόκα
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις Stir Fry με χοιρινό (σπιτικό κινέζικο)