French toast σουφλέ με τσουρέκι και μαρμελάδα βατόμουρο
Αν σου περίσσεψε τσουρέκι, σού έχουμε νόστιμη συνταγή
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"
Υλικά:
- 1 τσουρέκι σε λεπτές φέτες
- 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο
- 6 αυγά χτυπημένα
- 1 1/2 φλ. γάλα
- 450 gr ρικότα
- 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 6 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. φρέσκα μούρα
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστές αυγόφετες
Εκτέλεση:
- Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 23x33 και πίεσε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση.
- Άπλωσε τη μαρμελάδα στη μία πλευρά κάθε φέτας και δίπλωσέ τες στη μέση σαν φάκελο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, ένα φλιτζάνι ρικότα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το βούτυρο.
- Βούτηξε κάθε “φάκελο” ψωμιού στο μείγμα για ένα λεπτό, τοποθέτησέ τα στο ταψί και περίχυσέ τα με όσο μείγμα μείνει.
- Κάλυψε με αλουμινόχαρτο το ταψί και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ρίξε τα μισά μούρα πάνω από τα υλικά του ταψιού και ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτύπησε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε την υπόλοιπη ρικότα και μία κουταλιά άχνη ζάχαρη.
- Σέρβιρε με τη σαντιγί ρικότας, φρέσκα μούρα και σιρόπι σφενδάμου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιραμισού να το …φας στο ποτήρι
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/french-toast-soufle-tsoureki-kai-marmelada-vatomouro/777578/