Thumbnail

French toast σουφλέ με τσουρέκι και μαρμελάδα βατόμουρο French toast σουφλέ με τσουρέκι και μαρμελάδα βατόμουρο

Αν σου περίσσεψε τσουρέκι, σού έχουμε νόστιμη συνταγή
Αν έχεις πάρει αρκετά τσουρέκι και κάτι έχει περισσέψει, μπορείς να κάνεις αυτή τη νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"


Υλικά: 

  • 1 τσουρέκι σε λεπτές φέτες
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 450 gr ρικότα
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. φρέσκα μούρα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστές αυγόφετες


Εκτέλεση: 

  • Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 23x33 και πίεσε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση.
  • Άπλωσε τη μαρμελάδα στη μία πλευρά κάθε φέτας και δίπλωσέ τες στη μέση σαν φάκελο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, ένα φλιτζάνι ρικότα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το βούτυρο.
  • Βούτηξε κάθε “φάκελο” ψωμιού στο μείγμα για ένα λεπτό, τοποθέτησέ τα στο ταψί και περίχυσέ τα με όσο μείγμα μείνει.
  • Κάλυψε με αλουμινόχαρτο το ταψί και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ρίξε τα μισά μούρα πάνω από τα υλικά του ταψιού και ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε την υπόλοιπη ρικότα και μία κουταλιά άχνη ζάχαρη.
  • Σέρβιρε με τη σαντιγί ρικότας, φρέσκα μούρα και σιρόπι σφενδάμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιραμισού να το …φας στο ποτήρι 

 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/french-toast-soufle-tsoureki-kai-marmelada-vatomouro/777578/

Πηγή

Home