Thumbnail

Γαλλικές tartines: Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή Γαλλικές tartines: Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή

Ιδανικό βραδινό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου
Ελαφριές και υγιεινές, γεμάτες χρώματα και αρώματα, οι γαλλικές tartines θυμίζουν ανοιχτό σάντουιτς, φτιάχνονται εύκολα και τρώγονται ακόμα ευκολότερα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαργαρίτα με καρύδα: H συνταγή για το cocktail καλοκαιριού

 

Υλικά: 

  •  8 φέτες μαύρο ψωμί
  • 2 κόκκινες πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  •  3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αγγουράκια
  •  50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Εκτέλεση:

  • Πλένεις τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο γκριλ. Αφήνεις να μαυρίσουν απέξω γυρνώντας τες τακτικά μέχρι να τσουρουφλιστούν από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά. 
  • Τις κλείνεις ερμητικά σε ένα τάπερ ή σε μια πλαστική σακούλα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν, τις ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τα σπόρια. 
  • Κόβεις  τη σάρκα τους σε φέτες. Καρυκεύεις με το βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες. Αφήνεις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβεις τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες. 
  • Μοιράζεις τις πιπεριές σε 4 φέτες ψωμί, σκεπάζεις με τις φλοίδες παρμεζάνας και στις άλλες 4 φέτες ψωμί βάζεις μια στρώση από ροδέλες αγγουριού. 
  • Σερβίρεις τις tartines ανά δύο, μία κόκκινη και μία πράσινη.

     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο

 

Πηγή

Home