Γαλλικές tartines: Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή
Ιδανικό βραδινό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαργαρίτα με καρύδα: H συνταγή για το cocktail καλοκαιριού
Υλικά:
- 8 φέτες μαύρο ψωμί
- 2 κόκκινες πιπεριές τύπου Φλωρίνης
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αγγουράκια
- 50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά
Εκτέλεση:
- Πλένεις τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο γκριλ. Αφήνεις να μαυρίσουν απέξω γυρνώντας τες τακτικά μέχρι να τσουρουφλιστούν από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά.
- Τις κλείνεις ερμητικά σε ένα τάπερ ή σε μια πλαστική σακούλα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν, τις ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τα σπόρια.
- Κόβεις τη σάρκα τους σε φέτες. Καρυκεύεις με το βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες. Αφήνεις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβεις τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες.
- Μοιράζεις τις πιπεριές σε 4 φέτες ψωμί, σκεπάζεις με τις φλοίδες παρμεζάνας και στις άλλες 4 φέτες ψωμί βάζεις μια στρώση από ροδέλες αγγουριού.
- Σερβίρεις τις tartines ανά δύο, μία κόκκινη και μία πράσινη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο