Thumbnail

O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο για τα βραδάκια που κάθεσαι και χαζεύεις Netflix
Όπως και να το δεις οι κρέπες είναι ένα πιάτο που γίνεται εύκολα και μπορείς να τις φτιάξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σήμερα πάντως αν έχεις όρεξη, μπορείς να δοκιμάσεις τις κρέπες που έφτιαξε ο Άκης Πετρετζίκης. Και πίστεψέ μας δεν έχεις δοκιμάσει ξανά τέτοιες κρέπες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβοκάντο: Το food trend που θα εντάξεις και στο πρωινό σου

 

Υλικά: 
Για τις κρέπες

  • 2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μύρωνας Στρατής μάς φτιάχνει την μακαρονοσαλάτα της μαμάς του (Βίντεο)

 

Εκτέλεση: 
Για τις κρέπες

  • Βάζεις όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάς για 3-5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτεις με μεμβράνη, και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζεις ½ κ.γ. ηλιέλαιο.
  • Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνεις  λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού. 
  • Ψήνεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε την κρέπα. Ψήνεις για άλλα 2-3 λεπτά. 
  • Αφαιρείς την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.


Για τη γέμιση

  • Κόβεις τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζεις σε ένα μπολ.
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα. 
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις σε δόσεις τα λαχανικά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  • Μεταφέρεις τα λαχανικά σε ένα μπολ και σοτάρεις την επόμενη δόση. 
  • Ανακατεύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. 
  • Απλώνεις  1-2 κ.σ. από το γιαούρτι σε κάθε κρέπα και μοιράζεις τα λαχανικά. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο

 

Πηγή


 

Home