O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβοκάντο: Το food trend που θα εντάξεις και στο πρωινό σου
Υλικά:
Για τις κρέπες
- 2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο
- 220 γρ. γάλα
- 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. σπανάκι
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι
Για τη γέμιση
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 καρότα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μύρωνας Στρατής μάς φτιάχνει την μακαρονοσαλάτα της μαμάς του (Βίντεο)
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες
- Βάζεις όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάς για 3-5 λεπτά μέχρι να έχεις ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτεις με μεμβράνη, και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζεις ½ κ.γ. ηλιέλαιο.
- Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνεις λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού.
- Ψήνεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε την κρέπα. Ψήνεις για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αφαιρείς την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
Για τη γέμιση
- Κόβεις τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζεις σε ένα μπολ.
- Προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα.
- Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις σε δόσεις τα λαχανικά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρεις τα λαχανικά σε ένα μπολ και σοτάρεις την επόμενη δόση.
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνεις 1-2 κ.σ. από το γιαούρτι σε κάθε κρέπα και μοιράζεις τα λαχανικά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο