Thumbnail

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική πίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Η καλύτερη συνταγή για σπιτική πίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νοστιμότατη και έτοιμη σε 15 λεπτά
Αν δοκιμάσεις κι εσύ, αυτή την τρομερή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για πίτσα με κολοκύθι, σαλάμι και φέτα, θα σε «στείλει»!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού

 

Υλικά:

  • ½ δόση ζύμη πίτσας
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι τρυφερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 10 λεπτές φέτες σαλάμι αέρος Λευκάδας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα σπασμένη με τα δάχτυλα
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Εκτέλεση:

  • Για την πίτσα με κολοκυθάκια, ετοιμάζεις πρώτα τη βασική ζύμη για πίτσα ή μπορείς να την αγοράσεις έτοιμη, στο εμπόριο θα βρεις πολλές.
  • Ανοίγεις ε τη ζύμη σε βάση πίτσας, είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλεις να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή.
  • Έχεις προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία στις αντιστάσεις και έχεις  τοποθετήσει κάτω το ταψί ή την λαμαρίνα να κάψει καλά. Πασπαλίζεις το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Έτσι πετυχαίνεις πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας.
  • Βάζεις τη ζύμη πάνω στο ξύλο κοπής. Αλείφεις με τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό 2-3 εκ. ώστε να φουσκώσει τριγύρω και να κρατήσει μέσα τα υλικά. Προσθέτεις το σαλάμι, τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Τοποθετείς μικρά κομμάτια φέτας ανάμεσα στα κενά, περιχύνεις με το ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψήνεις 15′ περίπου να ροδίσει γύρω γύρω και να γίνει τραγανή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα

  

Πηγή

 

Home