Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αυτό το γλυκό θα σε κάνει να ανυπομονείς για τα βράδια του καλοκαιριού!
Υλικά:
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό french toast
Για τη σοκολατόπιτα
- 1¼ φλ. αλεύρι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
- 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
- λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. κακάο
- 1⅓ φλ. βραστό νερό
- παγωτό για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύεις καλά με το σύρμα. Προσθέτεις τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύεις µε σύρμα.
- Βουτυρώνεις ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζεις μέσα το μείγμα.
- Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζεις όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνεις σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
- Ψήνεις τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
- Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα