Μια εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Amatriciana
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4 μερίδες
Θερμίδες: 520 θερμίδες/μερίδα
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια
Εκτέλεση
- Βράζεις τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζεις τη σάλτσα.
- Ζεσταίνεις εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρεις τo μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Αρωματίζεις με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύεις.
- Προσθέτεις το μπούκοβο και ανακατεύεις να βγάλει τα αρώματά του.
- Σβήνεις με λευκό κρασί.
- Ανακατεύεις και περιμένεις να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
- Προσθέτεις στη σάλτσα σου ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζεις απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζεις. Ανακατεύεις καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλεις να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
- Μεταφέρεις στο τηγάνι τα σπαγγέτι που έβρασες χωρίς να τα στραγγίξεις. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα.
- Ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις τη μακαρονάδα σου και την απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πάστα με σολομό
Πηγή: unique-ermes.com.cy