Thumbnail

Μια εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Amatriciana Μια εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Amatriciana

Αν είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας και κυρίως των ζυμαρικών, τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για σπαγγέτι με τη πικάντικη σάλτσα Amatriciana
Βράζεις τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Ποσότητα: 4 μερίδες

Θερμίδες: 520 θερμίδες/μερίδα

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια

Εκτέλεση

  1. Βράζεις τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζεις τη σάλτσα.
  2. Ζεσταίνεις εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρεις τo μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  4. Αρωματίζεις με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύεις.
  5. Προσθέτεις το μπούκοβο και ανακατεύεις να βγάλει τα αρώματά του.
  6. Σβήνεις με λευκό κρασί.
  7. Ανακατεύεις και περιμένεις να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
  8. Προσθέτεις στη σάλτσα σου ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζεις απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζεις. Ανακατεύεις καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλεις να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
  9. Μεταφέρεις στο τηγάνι τα σπαγγέτι που έβρασες χωρίς να τα στραγγίξεις. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα.
  10. Ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις τη μακαρονάδα σου και την απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πάστα με σολομό

Πηγή: unique-ermes.com.cy

Home