Δύο εύκολες συνταγές για να ετοιμάσεις με το μικρό σου τα πιο νόστιμα γεύματα!

Φορέστε τις ποδιές σας, τα γάντια σας και ξεκινήστε! Δημιουργήστε νόστιμα πιάτα για όλη την οικογένεια! Επιλέξτε τις συνταγές που σας αρέσουν και ξεκινήστε! Εμείς σήμερα, θα σου προτείνουμε κάποιες εύκολες και νόστιμες! 

Τυροπιτάκια Κουρού

(για 4 άτομα, έτοιμα σε 1 ώρα)

Υλικά:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 250 γρ κασέρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο

Διάβασε ακόμη: Η Χριστίνα Παυλίδου σού δίνει ιδέες για να περάσεις ευχάριστα ...

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
  2. Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
  3. Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
  4. Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
  5. Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα τριμμένα τυριά, μαζί με τα αβγά χτυπημένα και λίγο αλεύρι.
  6. Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
  7. Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το τυροπιτάκι.
  8. Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί, και το παιδάκι σου τα περνά με τον κρόκο αβγού με ένα πινέλο.
  9. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 °C.

Διάβασε ακόμη: 5 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Πιτσάκια με ντοματίνια

Υλικά:

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετείς τα ντοματίνια, ραντίζεις με ελαιόλαδο και τα αφήνεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά.
  2. Κόβεις το ζυμάρι σε 10 ίσα μέρη, πλάθεις σε μπαλάκια και τα ανοίγεις σε κύκλους με πάχος περίπου ένα εκατοστό.
  3. Με ένα πινέλο, αλείφεις τα ζυμαράκια με λάδι και ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Ψήνεις τα ζυμάρια για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί.\
  5. Μοιράζεις στα ζυμάρια τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνεις για περίπου εννιά λεπτά.
  6. Μοιράζεις και τα ντοματίνια, το βασιλικό και το πιπέρι και σερβίρεις όσο είναι ζεστά.

Διάβασε ακόμη: Η Υβόννη Μπόσνιακ σού δείχνει τη συνταγή για τα ψωμάκια που φτιάχνει η ίδια (βίντεο)

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ