Thumbnail

Η Υβόννη Μπόσνιακ σού δείχνει τη συνταγή για τα ψωμάκια που φτιάχνει η ίδια (βίντεο) Η Υβόννη Μπόσνιακ σού δείχνει τη συνταγή για τα ψωμάκια που φτιάχνει η ίδια (βίντεο)

Η γνωστή σχεδιάστρια ρούχων μένει στο σπίτι μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και την κορούλα τους και φροντίζουν να περνούν δημιουργικά την ώρα τους. H συνταγή της είναι απλή και εύκολη!
Υπακούμε κι εμείς στις οδηγίες των Αρχών που μας θέλουν να μένουμε σπίτι, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, και το ρίχνουμε στην μαγειρική!

dsf

Τις τελευταίες ημέρες η Υβόννη Μπόσνιακ είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram. Εφτιαξε λοιπόν το δικό της ψωμί και έδωσε την αγαπημένη της συνταγή σε όλους δείχνοντας, μάλιστα, και το αποτέλεσμα!

Θα χρειαστείς 300 ml χλιαρό νερό περίπου. Το προσθέτεις σιγά σιγά όταν ζυμώνεις, δεν πρέπει να κολλάει και η ζύμη σου να είναι δροσερή! 

Διάβασε ακόμη: Κλεισμένη στο σπίτι με τα παιδιά; Φτιάξτε παρέα τρούφες σοκολάτας!

Δες τη συνταγή της:

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 κιλά αγάπη
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Διάβασε ακόμη: Κλεισμένη στο σπίτι με τα παιδιά; Φτιάξτε παρέα τρούφες σοκολάτας!

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά σου σε ένα μπολ, προσθέτεις στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνεις για 5-7λεπτά με το χεράκι, μέχρι να έχεις μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη, χωρίς να κολλάει!
  2. Σκεπάζεις τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 25 λεπτά περιμένοντας να φουσκώσει.
  3. Τοποθετείς στο φούρνο, τέρμα κάτω, ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβεις στην πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας. (Στην Υβόννη είναι 275 βαθμούς) 
  4. Σε ένα άλλο ταψί βάζεις τη λαδόκολλα. Βγάζεις τη ζύμη και την κόβεις με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, περίπου 80gr. (Η Υβόννη το κάνει με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουν ομοιόμορφα, μπορείς να τα ζυγίσεις)
  5. Άρχίζεις να σχηματίζεις τα ψωμάκια σου ή και ολόκληρο ψωμί αν θέλεις. 
  6. Τα βάζεις στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζεις πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά.

Όλο το μυστικό της συνταγής, σύμφωνα με την Υβόννη Μπόσνιακ, είναι αφού βάλεις το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξεις αμέσως στο ταψί που ήδη έχεις βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό. Μην σε τρομάξει ο θόρυβος. Κλείσε τον φούρνο γρήγορα και κατέβασε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε ακόμη: Μια πανεύκολη συνταγή για κυπριακή ελιόπιτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 summers with you ..... @aremovic ♥️ #loveofmylife #iwillneverletyougo #myhusband

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμο carrot cake

Πηγή: star.gr

Home