Ο Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη τυρόπιτα μέσα σε 5 λεπτά;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού
Υλικά:
- 5 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
- 2 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 100 γρ. φέτα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνεις στην άκρη.
- Χτυπάς σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις τα τυριά με το αλεύρι.
- Προσθέτεις στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύεις μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
- Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνεις για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
- Αφαιρείς τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.
- Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις με φρέσκο θυμάρι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψητές γλυκοπατάτες με κινόα