Thumbnail

Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα Πώς να φτιάξεις φωλιές με σοκολάτα

Ένα απολαυστικό γλυκό, που θα φτιάξεις σήμερα κιόλας
Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς προτείνει ένα αλλιώτικο γλυκό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

Για τις φωλιές

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 80γρ φιστίκια Αιγίνης (αλεσμένα)
  • 80γρ καρυδόψιχα (αλεσμένη )
  • 80γρ. αμύγδαλα (αλεσμένα )
  • 1 κουταλιά κανέλα (σκόνη)
  • 1 κουταλιά φρυγανιά (τριμμένη)
  • 300γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Για το σιρόπι

  • 460γρ. νερό
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμόνι
  • 2 φλούδες πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη σοκολάτα

  • 400γρ. κουβερτούρα
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιώργος Ερωτοκρίτου: Όταν η μαγειρική γίνεται πάθος, πηγή δημιουργικότητας και αστείρευτης φαντασίας 

   Eκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Όταν πάρει βράση, χρονομετρείς για 4 λεπτά και αποσύρεις από τη φωτιά.

Για τη σοκολάτα

Σε ένα μπολ χτυπάς με ένα σύρμα την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και την αφήνεις στην άκρη . Μετά, σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνεις τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί) και τη ρίχνεις σιγά-σιγά μέσα στη σαντιγί. Ανακατεύεις. Όταν θα είναι έτοιμη η σοκολάτα, τη μεταφέρεις σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τις φωλιές

Λιώνεις το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το κρατάς στην άκρη.

Σε μπλέντερ θρυμματίζεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και την καρυδόψιχα. Ακολούθως, τα βάζεις σ΄ένα μπολ μαζί με την κανέλα και τη φρυγανιά. Ανοίγεις ένα φύλλο κρούστας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ραντίζεις με το βούτυρο και πασπαλίζεις με τα υλικά που έχεις θρυμματίσει (περίπου 1 κουταλιά για κάθε φύλλο).

Τοποθετείς μια μεγάλη μεταλλική σμίλα πάνω στο φύλλο στο κάτω μέρος ώστε να εξέχει από το φύλλο αριστερά και δεξιά. Τυλίγεις από κάτω προς τα πάνω το 1/3 του φύλλου και στη συνέχεια ρολάρεις να τυλιχτεί όλο το φύλλο, αφήνοντας 3 δάχτυλα περιθώριο στην πάνω πλευρά.

Με τα δάχτυλά σου, “σουρώνεις ” το φύλλο προς τα μέσα και αφαιρείς τη σμίλα. Κλείνεις, ενώνοντας τις δυο άκρες και αφήνοντας στο κέντρο λίγο φύλλο κρούστας για να κάτσει η σοκολάτα.

Συνεχίζεις με τα υπόλοιπα φύλλα. Ό,τι βούτυρο μείνει, το αλείφεις πάνω απ’ τις φωλιές.

Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάζεις και σιροπιάζεις επί τόπου με το κρύο σιρόπι. Τέλος, όταν κρυώσουν, βάζεις λίγη σοκολάτα στο κέντρο που έχει κενό και διατηρείς στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες 

Περισσότερες συνταγές από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 
 

 

 

Home