Πώς να φτιάξεις χοιρινά μπριζολάκια στον φούρνο με καρότα
Μια μαμαδίστικη συνταγή, που θα τη φτιάχνεις συχνά
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια ( κομμένα σε μεγάλες λωρίδες)
- 8 καρότα (καθαρισμένα, κομμένα σε λωρίδες 1cm)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο ( πολτοποιημένες)
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι νερό
- αλάτι & πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, βάζεις όλα τα υλικά και τα αναμειγνύεις καλά.
- Τα μεταφέρεις σ’ ένα ταψί και σκεπάζεις με μια βρεγμένη λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, αφαιρείς τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Ψήνεις για ακόμη 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ