Thumbnail

Πώς να φτιάξεις χοιρινά μπριζολάκια στον φούρνο με καρότα Πώς να φτιάξεις χοιρινά μπριζολάκια στον φούρνο με καρότα

Μια μαμαδίστικη συνταγή, που θα τη φτιάχνεις συχνά
Ένας σεφ ξεχωρίζει όταν προτείνει προσιτές συνταγές που γίνονται οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά προτερήματα του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου.

Υλικά 

  • 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια ( κομμένα σε μεγάλες λωρίδες)
  • 8 καρότα (καθαρισμένα, κομμένα σε λωρίδες 1cm)
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ( πολτοποιημένες)
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας 

 

 Eκτέλεση

 

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, βάζεις όλα τα υλικά και τα αναμειγνύεις καλά.
  • Τα μεταφέρεις σ’ ένα ταψί και σκεπάζεις με μια βρεγμένη λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  • Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, αφαιρείς τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Ψήνεις για ακόμη 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home