Πώς να φτιάξεις σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και ρεβύθια

Αυτά τα έξοχα όσπρια είναι γεμάτα θρεπτικές ιδιότητες, κορυφαία πηγή πρωτεϊνης γι΄αυτό και πλέον αποτελούν τάση αφού οι vegan τα χρησιμοποιούν συνεχώς και πλέον χάρη στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις αμέτρητες συνταγές για ρεβύθια που ούτε θα μπορούσες να φανταστείς.

Παρακάτω εκτός από τη συνταγή για σούπα βελουτέ με κουνουπίδι και ρεβύθια, θα βρεις και τα καραμελωμένα ρεβύθια τα οποία σκέφτηκα πως θα ταίριαζαν ιδανικά με τη βελουτέ και όντως, αν έχεις χρόνο δοκίμασέ τα είναι εξαιρετική η αντίθεση!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες

Υλικά

Για τη σούπα βελουτέ

– 200 γρ. κουνουπίδι
– 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
– 1 κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 550 ml. ζωμο λαχανικών
– 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
– ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1 ½ κουταλάκια του γλυκού πάστα κάρυ
– 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
– 50 ml. ελαιόλαδο
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Θαλασσινό αλάτι

Για τα καραμελωμένα ρεβύθια

– 100 γρ. ρεβύθια βρασμένα
– 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Ελάχιστη κανέλα
– Θαλασσινό αλάτι

Για το σερβίρισμα

– Κόλιανδρο ή μαϊντανό
– Λάιμ

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σούπα αρακά

Εκτέλεση:

Η σούπα:

1. Κόβεις το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια μέσα στο τηγάνι, προσθέτεις το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο και πασπαλίζεις με το κύμινο, την κανέλα, την πάπρικα και κουρκουμά. Τέλος προσθέτεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείς τα βρασμένα ρεβύθια, το κουνουπίδι, προσθέτεις το ζωμό και βράζεις για 10 λεπτά. Μεταφέρεις τη σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιείς μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή, προσθέτεις το ταχίνι, την πάστα κάρυ και πιπέρι, δοκιμάζεις και διορθώνεις το αλάτι.

3. Κρατάς τη σούπα ζεστή μέχρι να τη σερβίρεις και ετοιμάζεις τα ρεβύθια.

Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις τα ρεβύθια και το αμύγδαλο φιλέ μαζί το ελαιόλαδο. Σωτάρεις για ένα λεπτό και προσθέτεις το μέλι, το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύεις και μόλις καραμελώσουν τα ρεβύθια, περίπου σε 2 λεπτά, αποσύρεις. 

Σερβίρεις τη σούπα με μερικά καραμελωμένα ρεβύθια, φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Τα καραμελωμένα ρεβύθια είναι προαιρετικά
– Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στη σούπα κρέμα καρύδας ή ελάχιστο μέλι
– Την ποσότητα των μπαχαρικών την ορίζεις σύμφωνα με τα γούστα σου
– Αν δεν έχεις πάστα κάρυ χρησιμοποιείς κάρυ σε σκόνη

Διάβασε ακόμη:  Πώς θα φτιάξεις βελουτέ σούπα κάστανο

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις παιδική σούπα λαχανικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ