Thumbnail

Πώς να φτιάξεις παιδική σούπα λαχανικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί Πώς να φτιάξεις παιδική σούπα λαχανικών μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με καρότα, μπρόκολο και πατάτες
Τι θα έλεγες σήμερα να φτιάξεις την πιο νόστιμη σούπα λαχανικών για τα παιδιά σου σερβιρισμένη σε ψωμί… Δεν φαντάζεσαι πως; Δες τι υλικά θα χρειαστείς και όλη τη διαδικασία!

Υλικά:

  • 4 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • 1.5 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 4 ατομικά στρογγυλά καρβέλια ψωμί, για το σερβίρισμα
  • 8 ελιές σε ροδέλες, για τα μάτια, για το σερβίρισμα
  • 4 ντοματίνια, για τη μύτη, για το σερβίρισμα

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κρέπες (βασική συνταγή)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζεις τα καρότα και τις πατάτες.
  2. Κόβεις σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μπρόκολο.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο και τοποθετείς σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνεις μέσα το κρεμμύδι και σοτάρεις για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα και το μπρόκολο.
  6. Συνεχίζεις να σοτάρεις για 1-2 λεπτά ακόμα.
  7. Ρίχνεις πιπέρι, το νερό, τον κύβο λαχανικών, το θυμάρι ψιλοκομμένο και καπακώνεις.
  8. Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 40-50 λεπτά.
  9. Χτυπάς με το ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα και να γίνει βελουτέ.
  10. Κόβεις το πάνω μέρος του ψωμιού και αφαιρείς την ψίχα μέσα από το καρβελάκι. Προσέχεις ώστε να μην την αφαιρέσεις όλη και να μην την τρυπήσεις γιατί θα χυθεί η σούπα όταν τη σερβίρεις μέσα στο καρβελάκι.
  11. Κόβεις με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. το καπάκι του ψωμιού ώστε να δημιουργήσεις ένα μικρότερο κύκλο και κρατάς το περισσευούμενο ψωμί για να φτιάξεις τα αυτιά.
  12. Με ένα μικρό μαχαιράκι κόβεις το περισσευούμενο ψωμί ώστε να δημιουργήσεις 2 οβάλ σχήματα για τα αυτιά.
  13. Στηρίζεις με 2 οδοντογλυφίδες τα αυτιά πάνω στο καπάκι. Προσθέτεις τις ελιές σε ροδέλες για να δημιουργήσεις τα μάτια και το ντοματίνι για τη μύτη.  
  14. Σερβίρεις τη σούπα μέσα στο καρβελάκι, ραντίζεις με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με θυμάρι.

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτική granola

Πηγή

Home