Υλικά
- 3 φλ. γάλα πλήρες
- 5 αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 στικ βανίλιας (κομμένο στη μέση και τους σπόρους τους κρατάμε)
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3/4 φλιτζανιού ρούμι
-
Πώς να φτιάξεις μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα, χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το στικ βανίλιας, τους σπόρους βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Βράζεις, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις βράσει το μείγμα, αφήνεις την κατσαρόλα στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάς για να γίνει το μείγμα αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις με αργές κινήσεις. Ρίχνεις το ρούμι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 1-3 ημέρες. Πριν σερβίρεις, χτυπάς τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχεις μια παχύρευστη, πυκνή μαρέγκα την οποία ομογενοποιοείς με το μείγμα με προσεκτικές κινήσεις.
- Αν θέλεις τρίβεις από πάνω και λίγο αρωματικό μοσχοκάρυδο.
Πώς να φτιάξεις κουραμπιέδες με φουντούκια
Photo: David Bagosy