Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κουραμπιέδες με φουντούκια Πώς να φτιάξεις κουραμπιέδες με φουντούκια

Ολόλευκοι, μυρωδάτοι, αφράτοι κουραμπιέδες...μια ιδιαίτερη και πετυχημένη συνταγή!
Οι συνταγές για κουραμπιέδες πολλές, ειδικά όμως αυτή, θα σε ενθουσιάσει! Πρόκειται για μια συνταγή που βρίσκεται στο βιβλίο μαγειρικής της Εύης Βουτσινά και η συγκεκριμένη συνταγή για κουραμπιέδες έχει πολίτικες ρίζες, εκτός από φουντούκια αρωματίζονται και με κανέλα, για όποιαν θέλει να την προσθέσει! 

Η κάθε συνταγή για κουραμπιέδες έχει κάτι διαφορετικό, όμως σε όλες αυτές τις πετυχημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές είναι σημαντική και η εκτέλεση.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Ποσότητα: 50 κουραμπιέδες

Υλικά

Για τους κουραμπιέδες

–280 γρ. βούτυρο γάλακτος αιγοπρόβειο ή αγελαδινό

–400 γρ. αλεύρι μαλακό

–150 γρ. φουντούκια

–50 γρ. ζάχαρη άχνη

–1 ολόκληρο αυγό + 2 κρόκους

–½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

–1 κάψουλα βανιλλίνη

–½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

–¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder

–¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το άχνισμα των κουραμπιέδων

–500 γρ. ζάχαρη άχνη

–1 κάψουλα βανιλλίνη

–1 κουταλάκι του γλυκού νισεστέ

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μουστοκούλουρα με πετιμέζι και μούστο

kourampiedes

Εκτέλεση:

1. Τοποθετείς το βούτυρο και τα 50 γρ. άχνης ζάχαρης στον κάδο της κουζινομηχανής, με τον αναδευτήρα Κ αφρατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτεις τα αυγά, κρόκους, το ολόκληρο αυγό και συνεχίζεις για 2 λεπτά το χτύπημα.

2. Στη συνέχεια χρησιμοποιείς τον αναδευτήρα, προσθέτεις 2 κουταλιές αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ενώ συνεχίζεις προσθέτωντας το υπόλοιπο αλεύρι τμηματικά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους στους 170ο C.

3. Τους πλάθεις στρογγυλούς μετρίου μεγέθους και τους ακουμπάς σε δίσκο ψησίματος όπου έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά και τους ακουμπάς σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Ανακατεύεις άχνη ζάχαρη, τη βανιλλίνη, το νισεστέ και αχνίζεις τους κρύους κουραμπιέδες.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς ν΄αρωματίσεις με κανέλα αλλά και ξύσματα από πορτοκάλι ή λεμόνι

– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο βούτυρο σου αρέσει

– Αν θέλεις πιο τραγανό τον κουραμπιέ τους ψήνεις λίγο περισσότερο μέχρι να πάρουν και ρόδινο χρώμα

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ζουμερή κοτόπιτα σε σφολιάτα

kourampiedes

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις καταΐφι με ανθότυρο και μέλι

Πηγή

Home