Thumbnail

Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο

O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνε πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό με μόνο 2 υλικά!
Το παγωτό το καλοκαίρι επιβάλλεται, γι΄αυτό και ψάχνουμε συνεχώς νέους τρόπους να το απολαμβάνουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με λίγες θερμίδες, γίνεται πολύ γρήγορα και μπορούν να το καταναλώσουν και οι vegan.

Υλικά: 

  • 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλας (Φώτος)

 

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια παγωτού
  • 50 γρ. φιστίκια, peanuts
  • φύλλα μέντας

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά

 

Εκτέλεση: 

  • Κόβεις τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζεις στην κατάψυξη για 3 ώρες. 
  • Στη συνέχεια χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Μεταφέρεις το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
  • Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές. 
  • Μοιράζεις το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνεις με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζεις με peanuts και σερβίρεις, αν θες, με φύλλα μέντας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο, καλοκαιρινό cheesecake

 

Πηγή

Home