Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο
O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνε πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό με μόνο 2 υλικά!
Υλικά:
- 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο σπιτικό παγωτό φράουλας (Φώτος)
Για το σερβίρισμα
- χωνάκια παγωτού
- 50 γρ. φιστίκια, peanuts
- φύλλα μέντας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο μους σοκολάτα που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με μόνο 3 υλικά
Εκτέλεση:
- Κόβεις τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζεις στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρεις το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
- Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
- Μοιράζεις το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνεις με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζεις με peanuts και σερβίρεις, αν θες, με φύλλα μέντας.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο, καλοκαιρινό cheesecake