Thumbnail

Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίζουμε απλόχερα αγάπη Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίζουμε απλόχερα αγάπη

Γιατί μόνο έτσι "κτίζουμε" ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τους γύρω μας
Aν μας δίδαξε κάτι η πανδημία είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Παρόλο που κλειστήκαμε για καιρό στα σπίτια μας, μάθαμε να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τον μικρόκοσμο μας και να νοιάζομαστε αληθινά για τους γύρω μας. Βέβαια, με την πίεση της καθημερινότητας, ακόμη και τώρα, το ξεχνάμε αυτό καμιά φορά, αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι γιορτές και τα Lidl να μας υπενθυμίζουν τα αυτονόητα.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο καθένας τις βιώνει διαφορετικά. Άλλοι με μεγαλύτερη ανυπομονησία, άλλοι με λιγότερη. Ακόμη όμως και οι πιο κυνικοί της παρέας που υποστηρίζουν πως τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια "γιορτή του καταναλωτισμού", κατά βάθος ξέρουν καλά ότι το πραγματικό νόημα των ημερών που πλησιάζουν, αφορά την αγάπη και την ελπίδα

Για μένα προσωπικά, τα Χριστούγεννα είναι ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο γιορτινά εδέσματα και γύρω από αυτό είναι μαζεμένα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, να χαμογελάνε εγκάρδια, να μιλάνε δυνατά διακόπτοντας ο ένας τον άλλον -ας όψεται το μεσογειακό ταμπεραμέντο- και να γελάνε με την ψυχή τους. Λίγο πιο πέρα, τα καμάρια μου τρέχουν πέρα δώθε σε έξαλλη κατάσταση, με ένα μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα δεκάδες αρκουδάκια και τα παιχνίδια -έχουμε να καμαρώνουμε για το ότι δεν είμαστε μια κλασική οικογένεια- να αναβοσβήνει σε περίοπτη θέση. Και ας γκρινιάζω μετά για την ατελείωτη φασίνα που με περιμένει, αφού έχω να επωμιστώ την impossible αποστολή: να επαναφέρω το σπίτι στην πρότερη του κατάσταση και από ένα μη χαριτωμένο αχούρι να ξαναγίνει λειτουργικό και περιποιημένο. Αυτή η εικόνα και μόνο είναι ικανή να με κάνει να ηρεμώ φέρνοντας την στο μυαλό μου, με εξαίρεση -όπως είπαμε- όταν αναλογίζομαι το μικρό εορταστικό χάος που ακολουθεί, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. 

Μπορεί λοιπόν να μην θεωρώ τον εαυτό μου ως μια παραδοσιακή νοικοκυρά -με την ακριβή έννοια του όρου- αλλά όσο και να πεις, κάποιες ιεροτελεστίες τις τιμάμε και τις τηρούμε ευλαβικά οικογενειακώς κάθε χρόνο. Μια από τις μεγαλύτερες μικρές απολαύσεις μας είναι η καθιερωμένη μας βόλτα στα Lidl  για να προμηθευτούμε τα αγαπημένα μας προϊόντα Favorina, που κάθε φορά καταφέρνουν να μας εντυπωσιάζουν ακόμη περισσότερο χάρη στην πραγματικά μεγάλη γκάμα των προϊόντων τους, που περιλαμβάνει από λαχταριστά κέικ, υπέροχες χριστουγεννιάτικες μεταλλικές συσκευασίες -η χαρά μου να διακοσμώ παράλληλα με αυτές τα coffee tables του σπιτιού- και ποιοτικές σοκολάτες, μέχρι μελομακάρονα και κουραμπιέδες. H μικρή ξετρελαίνεται σταθερά με τα εορταστικά ημερολόγια που μέσα κρύβουν σοκολατένιες εκπλήξεις, ενώ το αγόρι μου ως αθεράπευτος γλυκατζής για τη σειρά μπισκότων της Favorina. Εγώ πάλι είπαμε, επειδή δεν το έχω ιδιαίτερα με την παράδοση, αλλά ούτε διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο και την υπομονή για να φτιάξω χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, εδώ και χρόνια καταφεύγω στα εδέσματα της Favorina, που τα ξεχωρίζω για την ποιότητα και τις τιμές τους. Η γεύση είναι αυτονόητη, αφού η οικογένεια και οι φίλοι μου σχολιάζουν τη φρεσκάδα και τη μοναδικότητά τους. Φυσικά, φεύγοντας, παίρνουμε πάντα μαζί της και ένα Ginger House για να το στήσουμε αργότερα και οι τρεις μαζί. Μια αδιαπράγμευτη στιγμή για μένα και τα παιδιά μου, που έχει γίνει πλέον η δική μας ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παράδοση. 

favorina

Αυτό όμως που θεωρώ πιο σημαντικό είναι ότι με την αγορά οποιασδήποτε συσκευασίας Favorina, η Lidl Κύπρου προσφέρει €0,25, αναλαμβάνοντας έτσι για πέμπτη χρονιά τα λειτουργικά έξοδα του Επισιτιστικού Προγράμματος του Κέντρου “Αροδαφνούσα” και για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου και συνεχίζεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. 

Είναι ωραίο άλλωστε να ξέρεις ως καταναλωτής ότι ψωνίζεις από μια εταιρεία που έχει πλήρη συνείδηση και ολοκληρωμένη αντίληψη της ευθύνης της έναντι στην κοινωνία, συνεισφέροντας με σταθερότητα σε όσους τη χρειάζονται. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο δίνει και σε όλους εμάς τη δυνατότητα να στηρίξουμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.  

 

favorina

 

Έτσι ο καθένας από εμάς θα μπορεί να σκορπίσει αγάπη και χαμόγελα όχι μόνο στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όσους το έχουν ανάγκη, υπενθυμίζοντας τους πως σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή δεν είναι μόνοι. Στην τελική, άλλωστε, αυτό είναι το πραγματικό νόημα των γιορτών! 

 

 

favorina

Home