Thumbnail

Επιστροφή στο σχολείο με τον πιο πιστό σύμμαχο Επιστροφή στο σχολείο με τον πιο πιστό σύμμαχο

Το μουρουνέλαιο δεν ενισχύει μόνο το ανοσοποιητικό των παιδιών, αλλά όλης της οικογένειας
Μετά την ευχάριστη ανάπαυλα και την ανεμελιά του καλοκαιριού, ακολουθεί η επιστροφή στην καθημερινότητα. Από τη μια οι γρήγοροι ρυθμοί και οι πολλαπλές απαιτήσεις, και από την άλλη η παρατεταμένη περίοδος της πανδημίας, κάνει τους περισσότερους από εμάς να αναζητούμε μεθόδους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας, κυρίως για τα παιδιά μας, που όσο και να προσπαθούμε να τους μυήσουμε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, πάντα αυτά βρίσκουν έναν τρόπο να μας «ξεγλιστράνε».

Γι΄ αυτό όμως είμαστε εμείς οι γονείς εδώ. Για να φροντίζουμε γι' αυτά και να προβλέπουμε τις ανάγκες τους πριν ακόμη παρουσιαστούν, ειδικά τώρα που αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά.  Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε πως μια ισορροπημένη διατροφή ολόχρονα παρέχει σε κάθε οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται. Είναι χωρίς υπερβολή το «κλειδί» για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Οι ειδικοί μάλιστα συστήνουν την πρόσληψη 1-2 g Ωμέγα-3 την ημέρα -μια ποσότητα απολύτως ασφαλή για το σώμα- καθώς τα Ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, από τη στιγμή της σύλληψης μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας. Και αυτό γιατί ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να παράγει μια πολύ μικρή ποσότητα ΕΡΑ και DHA. Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, το DHA είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο του εγκεφάλου, που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του, καθώς επίσης στην ορθή λειτουργία των ματιών. Μαζί με το ΕΡΑ, βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς.

pexels

Φωτό: pexels.com

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν να καταναλώνουμε συχνά ψάρι -κυρίως λιπαρό-  που αποτελεί μια φυσική πηγή, προκειμένου να λαμβάνουμε τα ΕΡΑ και DHA. Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ενδεχομένως ακούγεται η πρόσληψη της ενδεδειγμένης ποσότητας που χρειάζεται ένας οργανισμός αποκλειστικά μέσω μιας κατάλληλης διατροφής. Πόσω μάλλον για τα παιδιά που πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των ψαριών που καταναλώνουν, λόγω της πιθανής παρουσίας ενώσεων υδραργύρου, διοξινών και άλλων ρυπαντών, ουσίες που συσσωρεύονται στα ψάρια λόγω της ρύπανσης των θαλασσών.

Μην ανησυχείς όμως καθόλου. Γι΄ αυτό υπάρχουν οι συμπληρωματικές φυσικές πηγές Ωμέγα-3 και βιταμινών, που υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για τυχόν ύπαρξη βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών. Μια εξαιρετική πηγή είναι το μουρουνέλαιο, το οποίο συνδυάζει τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D, A και Ε. Τα Ωμέγα-3 υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και της όρασης. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών. Η βιταμίνη Α ενισχύει την υγεία των ματιών και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του σώματος έναντι της οξείδωσης. 

Δεν είναι τυχαίο που το μουρουνέλαιο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Βέβαια στο άκουσμα του και μόνον, οι περισσότεροι από εμάς σχηματίζουμε ασυναίσθητα γκριμάτσες δυσαρέσκειας στο πρόσωπό μας και αυτό γιατί επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη σε σχέση με τη γεύση και τη μυρωδιά του. 

Ευτυχώς για εμάς, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς από τον 17ο αιώνα που είχε παρατηρηθεί αρχικά πως η κατανάλωση μουρουνέλαιου είχε ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Η διαδικασία παραγωγής του δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τότε και όλα αυτά τα οφείλουμε στον Νορβηγό φαρμακοποιό Peter Möller, ο οποίος εφάρμοσε για πρώτη φορά την ιδέα της ευρείας χρήσης του μουρουνέλαιου για λόγους υγείας. Το 1854 ίδρυσε στα νησιά Lofoten της Νορβηγίας, το πρώτο εργοστάσιο με πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής του μουρουνέλαιου. Εισήγαγε, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο χρήσης ατμού, η οποία απέτρεπε την οξείδωση και τη σήψη, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του μουρουνέλαιου. Η μέθοδος που αναπτύχθηκε τότε, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη μέχρι σήμερα και είναι γνωστή ως «μέθοδος Möller».

Μάλιστα, το MOLLER’S έχει βραβευθεί στην κατηγορία «προϊόντα διατροφής και υγείας» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας στις Βρυξέλλες,που κάθε χρόνο δοκιμάζει τα προϊόντα ως προς την οσμή, τη γεύση και την αίσθηση που αφήνουν μετά την κατάποση. Το γεγονός ότι το MOLLER’S έχει βραβευτεί στη συγκεκριμένη κατηγορία πιστοποιεί την εξαιρετική ποιότητα και καθαρότητα των πρώτων υλών, τα υψηλά πρότυπα της παραγωγικής διαδικασίας,καθώς και τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους που ακολουθούνται. 

 

mollers

Το αυθεντικό νορβηγικό μουρουνέλαιο MOLLER’S  είναι λάδι από το συκώτι μουρούνας και παράγεται σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές της Νορβηγίας. Πρόκειται για μια πλούσια φυσική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών Α και D. Προέρχεται από ψάρια των καθαρότερων νερών του Αρκτικού Ωκεανού.

Αν λοιπόν θέλεις τόσο εσύ όσο και τα καμάρια σου να λαμβάνετε σε καθημερινή βάση τα ωφέλιμα Ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, μαζί με την πολύτιμη Βιταμίνη D3, ευεργετώντας την καρδιά, τα οστά, το μυαλό, το μυϊκό σύστημα, το ανοσοποιητικό, το δέρμα, τα μάτια και την όρασή, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, Διατίθεται τόσο σε υγρή μορφή όσο και σε καψούλες, ενώ για τα παιδιά μας, τους μικρούς μας «θησαυρούς», διατίθεται στην πιο χαριτωμένη μορφή, σε ζελεδάκια-ψαράκια. Βάζεις στοίχημα ότι προτού φύγουν για το σχολείο, θα σου ζητήσουν το ψαράκι τους; Έτσι και εσύ μπορείς να χαμογελάς με ικανοποίηση ότι τους προσφέρεις καθημερινά ό,τι καλύτερο για την υγεία τους!  

 

mollers

Μπορείς να μάθεις περισσότερο για το μουρουνέλαιο MOLLER’S,  που αποτελεί πολύτιμο θησαυρό κάθε οικογένειας από το 1854 ΕΔΩ  

Η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής MOLLER’S συνεργάζεται με τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα με σκοπό την εισαγωγή, διανομή και λιανική πώληση στην Κύπρο. 

 

Kεντρική Φωτό: pexels.com

 

 

 

Home