Thumbnail

H πιο νόστιμη βασιλόπιτα για να πάει καλά η νέα χρονιά H πιο νόστιμη βασιλόπιτα για να πάει καλά η νέα χρονιά

Ακόμη και αν δεν βρεις το τυχερό φλουρί, με αυτή τη βασιλόπιτα θα προσφέρεις χαρά στους γύρω σου
Δε λογιέται παραμονή Πρωτοχρονιάς, χωρίς βασιλόπιτα. Με το που θα τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και ανάψουν τα φώτα στο σπίτι -που σηματοδοτεί τον ερχομό της νέας χρονιάς- ο πάτερ φαμίλιας είναι έτοιμος να μοιράσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας το κομμάτι που του αναλογεί, με το καθένα να προσμονεί να βρει το τυχερό φλουρί, για να του πάει γούρι η χρονιά!

Της Μαρίας Γεωργίου 

Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλιό. Από τον Μέγα Βασίλειο προήλθε η συνήθεια να τοποθετούμε στο εσωτερικό ένα νόμισμα. Όποιος/α το έβρισκε, ανακηρυσσόταν αυτομάτως σε "βασιλιά/βασίλισσα" της βραδιάς. Η αλήθεια είναι πως για πολλά χρόνια το είχα παράπονο. Δε θυμόμουν πότε ήταν η τελευταία φορά που βρήκα εγώ το τυχερό φλουρί. Θα πρέπει να πήγαινα σχολείο ακόμη. Μέχρι που μεγάλωσα και έφτασα στο σημείο να παρακαλώ να μην το βρω εγώ, αλλά τα καμάρια μου, γιατί κάθε φορά η αντίδρασή τους ήταν λες και τους χάριζες τον κόσμο όλο και όχι ένα απλό κέρμα τυλιγμένο επιμελώς σε ασημόχαρτο. 

Η αλήθεια είναι πως για να τα ευχαριστήσω ακόμη περισσότερο, έκανα άπειρες προσπάθειες να φτιάξω μια βασιλόπιτα αντάξια εκείνης της μάνας μου, με τη μυρωδιά του πορτοκαλιού να ευωδιάζει όλο το σπίτι. Κάθε φορά όμως, ερχόμουν αντιμέτωπη με μια παταγώδη αποτυχία και μια ξεφούσκωτη πίτα, που όση ζάχαρη άχνη και αν της έριχνα από πάνω, δεν βλεπόταν με τίποτα. Τελικά, το πήρα απόφαση πως δεν κληρονόμησα το ταλέντο της στην κουζίνα και βρήκα τη λύση που κάθε χρονιά με βγάζει ασπροπρόσωπη.

lidl

Έτσι, αντί να μπαίνω στην κουζίνα, παίρνω τα παιδιά μου και πηγαίνουμε την καθιερωμένη μας πια βόλτα στα Lidl. Εκεί ξέρουμε πως μας περιμένει η μεγάλη γκάμα προϊόντων της Favorina. Ανάμεσα στα κέικ, τις σοκολάτες, τα μπισκότα, τις εορταστικές μεταλλικές συσκευασίες, τα ginger house και τα εκλεκτά γιορτινά εδέσματα που καλούμαστε να επιλέξουμε κάθε φορά, η βασιλόπιτα αποτελεί σταθερή και ανεκτίμητη αξία. Όχι μόνο για την απαράμιλλη γεύση της που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μια σπιτική βασιλόπιτα,  αλλά κυρίως επειδή με την αγορά της -όπως και με κάθε προϊόν Favorina- η Lidl Κύπρου προσφέρει €0,25, αναλαμβάνοντας έτσι για πέμπτη χρονιά τα λειτουργικά έξοδα του Επισιτιστικού Προγράμματος του Κέντρου “Αροδαφνούσα” και για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει το πρόγραμμα Υιοθέτησης Δωματίων στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας.  

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου και συνεχίζεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντας μας την ευκαιρία να συνδράμουμε και να στηρίξουμε το πολύτιμο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.  

Πάντως, στο δικό μας σπίτι, κάθε χρονιά, παίρνουμε τρεις βασιλόπιτες. Μια για το βράδυ της Παραμονής, μια για τη μέρα της Πρωτοχρονιάς -γιατί εννοείται πως δεν έχει περισσέψει από την προηγούμενη- και μια για τη μάνα του. Γιατί ναι, ακόμη και η "βασίλισσα" της κουζίνας, πλέον δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη βασιλόπιτα Favorina. Ήταν να μην την ανακαλύψει! 

lidl

 

 

 

 

 

 

Home