Thumbnail

Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece  στην Κύπρο  Παρουσίαση των δράσεων του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece  στην Κύπρο 

Mε την υποστήριξή της Lidl Κύπρου
Τις δράσεις που θα οργανώσει τις προσεχείς ημέρες στην Κύπρο παρουσίασε το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, σε δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Lidl Κύπρου την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

 Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Lidl Food Academy και περιλάμβανε μία βιωματική δράση που σχεδιάστηκε ειδικά για τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε «Άρχοντες των Παιχνιδιών» και να κατανοήσουν γιατί κάποιοι κερδίζουν σχεδόν πάντα σε όλα τα είδη παιχνιδιών, ενώ άλλοι όχι, και ποια είναι η σημασία των μαθηματικών στη διαμόρφωση της στρατηγικής σκέψης και των προβλέψεων. Το διαδραστικό εργαστήριο ήταν εμπνευσμένο από το μάθημα Game Theory (Θεωρία Παιγνίων) που είναι ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα του Κέντρου.

Από το 2013 το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από Γ΄ Δημοτικού έως και Β΄ Λυκείου με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα είναι: Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου, και Θερινά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

lidl  

Το CTY Greece δημιουργήθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου που, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέρει υποτροφίες για τους μαθητές και μαθήτριες της Κύπρου προκειμένου να συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία Aegean Airlines. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η διευθύντρια του CTY Greece Δρ Γεωργία Τσουλφά ανακοίνωσε τις δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες στην Κύπρο και τόνισε για ακόμη μία φορά «την ανάγκη για την υποστήριξη των ταλαντούχων παιδιών, διότι αποτελούν μία πολύτιμη πηγή πνευματικού πλούτου και έχουν τη δυναμική να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο».

Διάβασε επίσης: Τάσος Ξιαρχό: Το μήνυμα που έστειλε μέσα από το νοσοκομείο στη γυναίκα που χλεύασε 

lidl

Οι δράσεις περιλαμβάνουν: 
Δωρεάν και ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας με τα μαθήματα του CTY Greece για μαθητές Γ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 10 π.μ. 
Δωρεάν και ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας για μαθητές Γ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου στο Neapolis University της Πάφου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 10 π.μ..
Δωρεάν επιμορφωτικό εργαστήριο για μαθηματικούς στην Πάφο, σε συνεργασία
με την Επιθεώρηση των Μαθηματικών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Εξετάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό στις 14 Νοεμβρίου 2021 για μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου, η επιτυχία στις οποίες εξασφαλίζει πρόσβαση στα προγράμματα του Κέντρου. Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά και δεν χρειάζονται προετοιμασία. Οι εγγραφές γίνονται έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr.

Από το 2013 μέχρι σήμερα  800 μαθητές/τριες από την Κύπρο (μαζί με τους φετινούς εγγεγραμμένους) έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.

Οι επιτυχόντες μαθητές από την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει 182 online και διά ζώσης προγράμματα (Σαββατοκύριακου και Θερινά στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα). 
Από το 2016 η Lidl Κύπρου έχει χορηγήσει 89 υποτροφίες .
 
Όπως ανέφερε η κα Φωτεινή Παλληκαρίδου, Team Manager of Corporate Communications της Lidl Κύπρου, η Lidl Κύπρου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.  

Διάβασε ακόμη: Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Η μικρή Αριάδνη ανέλαβε χρέη ραδιοφωνικού παραγωγού και έκλεψε τις εντυπώσεις (Βίντεο) 

lidl

Home