Thumbnail

Στέλλα, βρήκαμε το διαμέρισμα των ονείρων σου Στέλλα, βρήκαμε το διαμέρισμα των ονείρων σου

Το να είσαι μαμά, σημαίνει μεταξύ άλλων, να σώζεις καταστάσεις, προτού ακόμη παραστεί ανάγκη
Αν έπρεπε να περιγράψω με μια φράση την εμπειρία μου σε σχέση με την απόκτησή του διαμερίσματος μου, αυτή θα ήταν: «Πού πας ξυπόλητη στα αγκάθια». Γιατί έχεις να συνυπολογίσεις ένα σωρό παράγοντες και μεταξύ αυτών να μεριμνήσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σου, τα οποία σημειωτέον δεν έχεις αποκτήσει ακόμη.

Tης Μαρίας Γεωργίου

Θα έλεγα πως η περίπτωσή μου είναι η κλασική, κυπριακή. Παντρεύτηκα σε σχετικά μικρή ηλικία τον έρωτα των φοιτητικών μου χρόνων, βρήκαμε τις πρώτες μας δουλειές και με όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε το δικό μας διαμέρισμα.

Με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες, μιας και θα έφερνα στον κόσμο το πρώτο μας παιδί, προχωρήσαμε σε αγορά. Ωστόσο, δεν προσέξαμε κάποια βασικά σημεία, μιας και ακόμη σκεφτόμασταν για δύο και όχι… για τρεις. Επειδή, λοιπόν, αναπόφευκτα θα έρθεις κι εσύ αντιμέτωπη -όπως κι εγώ- από έναν καταιγισμό από πληροφορίες, που θα σου προκαλέσουν από σύγχυση μέχρι πανικό, είναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου τα πιο κάτω, πριν την απόκτηση του δικού σου διαμερίσματος.

1

Μεγάλη άνετη βεράντα

Το μπαλκόνι μας αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τα παιχνίδια του μικρού μας πρίγκιπα, αφού έγινε αναπόφευκτα το αγαπημένο του playground του. Πριν την αγορά του διαμερίσματος σου, λοιπόν, θα πρέπει να προσέξεις η βεράντα να είναι μεγάλη και άνετη, έτσι ώστε να απολαμβάνεις τις καλύτερες στιγμές με την οικογένεια σου, χωρίς περιορισμούς. Η βεράντα άλλωστε, κακά τα ψέματα, είναι το δεύτερο hot spot, μετά το σαλόνι.

2

Υποδαπέδια θέρμανση

Μπορεί να μην έχουμε θερμοκρασίες Σιβηρίας, εντούτοις, ο χειμώνας στη χώρα μας είναι αρκετά κρύος και διαρκεί μέχρι την Άνοιξη. Αυτό σημαίνει αρκετή σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου, γκαζιού κτλ. Δείξε μου εμπιστοσύνη και βρες ένα διαμέρισμα με υποδαπέδια θέρμανση! Η κατανομή της θερμοκρασίας είναι ομοιόμορφη, προσφέρει υγιεινότερο περιβάλλον, εξοικονομείς ενέργεια και χρήμα, ενώ σου δίνει ελευθερία όσον αφορά τη διαμόρφωση των χώρων. Θα είναι ό,τι καλύτερο για το πρώτο μπουσούλημα του παιδιού σου! Και εσύ θα περπατάς ξυπόλητη ακόμη και τον χειμώνα. 

Έξυπνοι χώροι

Αρκετά διαμερίσματα και ειδικά τα παλιά, είναι δυσλειτουργικά. Και αυτό επειδή δεν έχουν διαμορφωθεί σωστά, έξυπνα και λειτουργικά οι χώροι. Φρόντισε λοιπόν ο δικός σου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειάς σου, χωρίς να σκέφτεσαι διαρκώς την κακή διαρρύθμιση, όπως στην περίπτωσή μου.

3

Παιδική χαρά

Κουράστηκε το παιδί στο σπίτι; Μια παιδική χαρά στον κάτω χώρο του διαμερίσματός σου θα σε γλυτώσει από βενζίνη και ταλαιπωρία. Μπορείς να το φανταστείς: Ούτε κλειδιά, ούτε τσάντες, ούτε βενζίνη… μόνο ένα πάτημα του μηδέν στο ασανσέρ και θα είναι κυριολεκτικά έξω από την πόρτα σου. 

Υπηρεσίες

Μην κάνεις το ίδιο λάθος με μένα! Φρόντισε η τοποθεσία του διαμερίσματος να βολεύει και να είναι κοντά σε υπηρεσίες, δηλαδή σε κοντινή απόσταση από το σούπερ μάρκετ -βασικότατο- το ταχυδρομείο, τα σχολεία και τα ιδιαίτερα.

Φυσικά, μετά την απόκτησή του διαμερίσματος σου, θα χρειαστεί να προσέξεις αρκετούς παράγοντες που θα σε γλιτώσουν από ανησυχίες και ταλαιπωρία, ούσα νέα μαμά. Για παράδειγμα, η καλή οργάνωση, έτσι ώστε να διασφαλίσεις τόσο τη δική σου ηρεμία όσο και του παιδιού σου, τα σταθερά έπιπλα που θα πρέπει να είναι καρφωμένα στον τοίχο, αλλά και τα προστατευτικά σε πρίζες, καλώδια, πόρτες, συρτάρια και ερμάρια

Πρόσφατα κατέληξε κοντά μου μια καλή συνάδελφος που βρίσκεται στο ψάξιμο για αγορά νέου διαμερίσματος. Η Στέλλα αναζητά ό,τι και κάθε νέος -αγχωμένος- γονιός. Μια ήσυχη γειτονιά με παιδική χαρά και συνάμα να βρίσκονται κοντά βασικές υπηρεσίες για τη δική της ευκολία. Παράλληλα, θέλει ένα διαμέρισμα φτιαγμένο με ποιοτικά υλικά, που να διαθέτει μεγάλες βεράντες για να παίζουν τα παιδιά. Απ΄την κοινή αναζήτησή μας - η οποία ήταν διεξοδική!-  ανακαλύψαμε το Stockholm Residence στον Στρόβολο, ένα έργο που δύσκολα συναντάς και που παρέχει στους ενοίκους του όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. 

2

Βέβαια, εννοείται ότι πάντα μπορείς να επιλέξεις ένα διαμέρισμα με κήπο στην ταράτσα και τζακούζι -που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο συγκρότημα- ασχέτως αν αυτά δε συγκαταλέγονται στις προδιαγραφές ενός γονιού. 

Γιατί ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στο σπίτι των ονείρων του!

Home