1) Κάνε μία λίστα με τις επιτεύξεις σου
Δημιούργησε μία λίστα με όσα έχεις καταφέρει από την πρώτη μέρα στη δουλειά.
2) Κάνε αισθητή την παρουσία σου
Σε περίπτωση που αισθάνεσαι πως δεν είναι, πάρε εθελοντικά μέρος σε project με υψηλές απαιτήσεις, που έχεις την πεποίθηση πως μπορείς να φέρεις εις πέρα και συνάμα ότι θα επωφεληθείς άμεσα και έμμεσα από αυτά.
Διάβασε: 6 συμβουλές για να απογειώσεις την καριέρα σου
3) Βρες την οικονομική θέση που σου ταιριάζει
Προτού ο εργοδότης σου προτάξει το αδιαφιλονίκητο χαρτί ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο -μόνο αν είσαι πλούσιος στην τελική η παγκόσμια οικονομική ύφεση λειτουργεί υπέρ σου- προσπάθησε να μετακινηθείς σε εκείνη τη θέση που θα σου προσφέρει αν μη τι άλλο bonus, ώστε να φτάσεις οικονομικά εκεί που θες.
4) Τόνισε όσα έχεις καταφέρει
Όταν ζητάς αύξηση, μην παραπονιέσαι για τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις ή για τις θέσεις που κατέχουν άλλοι. Η αύξηση άλλωστε είναι προσωπική, άρα αφορά εσένα και μόνο. Πες όσα έχεις επιτύχει. Πώς η εταιρεία βγάζει ή εξοικονομεί περισσότερα χρήματα χάρη σε σένα. Ή πες όσα κάνεις και συνεισφέρεις στην επιτυχία της ομάδας.
Δες επίσης: Πώς να φέρεις τη δουλειά σου, στα μέτρα σου
5) Σκέψου το πλάνο
Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το πλάνο που έχει η εταιρεία όταν πρόκειται να δώσει κάποια αύξηση ή προαγωγή. Πόσο συχνά γίνεται κάτι τέτοιο μέσα στο χρόνο; Έτσι, όταν είναι η κατάλληλη περίοδος, κάνε την συζήτηση που πρέπει.
6) Βρες ποιο είναι το εργασιακό σου στιλ
Ο καθένας έχει το προσωπικό του στιλ και πώς προσεγγίζει πράγματα και καταστάσεις. Αξιολόγησε πώς το δικό σου στιλ κάνει τη διαφορά στο εργασιακό σου περιβάλλον.
Μπορείς να διαβάσεις ακόμη: Μήπως έφτασε η ώρα να χωρίσεις με τη δουλειά σου;
7) Χρησιμοποίησε τη φωνή σου
Βεβαιώσου ότι όσο πλησιάζει η αξιολόγησή σου, έχεις γνωστοποιήσει εκεί που πρέπει όσα έχεις επιτύχει. Τον πελάτη για παράδειγμα που έφερες στην εταιρεία, τα project που παρέδωσες πριν την προκαθαρισμένη ημερομηνία και όλα όσα είσαι υπερήφανη.