Thumbnail

Αυτές τις 4 τροφές είναι καλύτερα να τις τρως ωμές Αυτές τις 4 τροφές είναι καλύτερα να τις τρως ωμές

Γιατί πολύ απλά είναι πιο θρεπτικές
Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ωμές, αφού έτσι είναι πιο θρεπτικές.

Μπρόκολο

Στην κατηγορία των πιο υγιεινών λαχανικών, το μπρόκολο έρχεται αναμφισβήτητα πρώτο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ, καθώς και σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο, ενώ αυξημένη είναι η περιεκτικότητά του και σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει την ένωση σουλφοραφάνη, η οποία -μεταξύ άλλων- φαίνεται να μειώνει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια τροφή που καταναλώνεται συνήθως μαγειρεμένη για να χαρίσει γεύση σε διάφορα πιάτα. Ωστόσο, περιέχει αλισίνη, η οποία μπορεί να απορροφηθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν το σκόρδο είναι ωμό. Το μαγείρεμα του σκόρδου μπορεί να μειώσει σημαντικά την αλλινάση, που είναι το ένζυμο στο σκόρδο που βοηθά στη δημιουργία της αλισίνης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Beyoncé: Αυτό είναι το πρόγραμμα γυμναστικής της

eating

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 δροσιστικά ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Κρεμμύδι

Όπως και το σκόρδο, έτσι και το κρεμμύδι περιέχει αλισίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγείας της καρδιάς. Επίσης, τα κρεμμύδια είναι ιδανικά για να προσλάμβουμε μια δόση της βιοφλαβονοειδούς κουερσετίνης. Ωστόσο, το κρεμμύδι χάνει θρεπτική αξία όταν μαγειρεύεται.

Kale

Tο kale (ή αλλιώς λαχανίδα) είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές τροφές. Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και σιδήρου. Όταν μαγειρεύεται, χάνεται σημαντική ποσότητα ασβεστίου, γι’ αυτό προτιμάμε να το καταναλώνουμε ωμό.

Πηγή 

 

 

Home