Thumbnail

Εσύ θα κατεβάσεις το application για κορωνοϊό στο κινητό σου; Εσύ θα κατεβάσεις το application για κορωνοϊό στο κινητό σου;

Αν η εργασία σου δεν σου επιτρέπει να αυτοπεριοριστείς στο σπίτι, μπορείς να συμβάλεις στην προσπάθεια για αναχαίτισή της εξάπλωσης του COVID-19, με την εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
H εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ υπόσχεται ότι προσφέρει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Οπότε, κι εσύ μπορείς να την κατεβάσεις, αφού πρώτα μάθεις όσα χρειάζεται σχετικά.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής,  κ. Κόκκινου για εισηγήσεις που θα προσέφεραν γρήγορες και καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμησή της πανδημίας, αξιοποιώντας τα εργαλεία που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και Καινοτομία RISE - Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies, έχει αναπτύξει την εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) για κινητές συσκευές. H εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ υπόσχεται να συμβάλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ποιος είναι ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, που βλέπουμε κάθε απόγευμα στην τηλεόραση;

Το Υφυπουργείο στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με το Κέντρο Αριστείας RISE για ψηφιακές λύσεις που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στηρίζει και προωθεί την ευρεία χρήση της εφαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ισπανική γρίπη και κορωνοϊός: Οι ομοιότητες στις δύο κρίσεις

Κύριος στόχος της εφαρμογής ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (COVTRACER) είναι η αναχαίτιση της επιδημίας COVID-19, η οποία απαιτεί ταχεία αναγνώριση ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Με τον έλεγχο των διαδρομών εντοπισμού του χρήστη, εντοπίζονται οι τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί ο διαγνωσμένος φορέας και επιτρέπει έγκαιρη παρέμβαση, όπως ενδεχομένως εκκένωση για ορισμένο χρονικό διάστημα και απολύμανση κάποιων χώρων. Επιπλέον, διευκολύνεται η ιχνηλάτηση πολιτών που βρίσκονταν κοντά στον διαγνωσμένο φορέα. Η χρήση της εφαρμογής μπορεί να μειώσει την περαιτέρω εξάπλωση της μολυσματικής νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Kορωνοϊός: Η ασθενής "μηδέν" στην Ελλάδα εξομολογείται όσα πέρασε (Βίντεο)

Η πρώτη πιλοτική έκδοση της εφαρμογής για κινητά στοχεύει κυρίως σε άτομα των οποίων η φύση εργασίας δεν επιτρέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό τους, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, δυνάμεις ασφαλείας και άλλους.

Το σκέλος της εφαρμογής που αφορά στην καταγραφή τοποθεσίας είναι εθελοντικό και τα δεδομένα που καταγράφονται ανήκουν αποκλειστικά στον χρήστη. Mόνο ο χρήστης έχει πρόσβαση στα δεδομένα και τα δεδομένα παραμένουν αποκλειστικά στη συσκευή του. Κάθε διαγνωσμένος φορέας, εάν το θελήσει και μόνο, μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες τοποθεσίας στις οποίες βρισκόταν τις τελευταίες 2 βδομάδες με τους επιδημιολόγους του κράτους, για διευκόλυνση του περιορισμού της πανδημίας.

MOBILE

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το RISE καλούν τους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια για αναχαίτιση της εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα μας, εγκαθιστώντας την εφαρμογή στο κινητό τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Kορωνοϊός: Η ασθενής "μηδέν" στην Ελλάδα εξομολογείται όσα πέρασε (Βίντεο)

Για περισσότερες λεπτομέρειες και λήψη της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://covid-19.rise.org.cy/# . Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λειτουργικό Android, ενώ η έκδοση σε iOS, έχει πάρει σειρά προτεραιότητας και θα αναρτηθεί στο AppStore.

 

 

Home